Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Zagrebačka županija očarala nizozemske novinare svojom eno i gastro ponudom

Turistička zajednica Zagrebačke županije iz godine u godinu bilježi sve veći broj gostiju.

Turistička zajednica Zagrebačke županije iz godine u godinu bilježi sve veći broj gostiju. Kako domaćih tako i stranih među kojima se nerijetko mogu pronaći zaljubljenici u vrhunska vina i prirodne ljepote iz Nizozemske, ali i Amerike. Nije slučajno da su onda i nizozemski novinari, u sklopu svog press study tripa u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, a u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, poželjeli obići upravo ovaj kraj.

Među novinarima našla su se i velika imena poput Petronelle Houweling, urednice časopisa Winelife koja je Zagrebačku županiju posjetila u pratnji svog fotografa Renéa de Waala. Novinari su imali priliku obići Vinariju Lagradi, Šember i Korak te uživati u tradicionalnim jelima u Restoranu Karlo. Otkrili su da Plešivica ima što za ponuditi čak i najzahtjevnijem nepcu.

Njihov boravak u hotelu Princess u Jastrebarskom, koji se posljednjih pet godina ističe svojom profinjenom uslugom i rastom broja posjetitelja, samo je dodatno upotpunio njihovo iskustvo. Timu nizozemskih novinara pridružila se i nagrađivana američka novinarka, dr. Elizabeth Smith kojoj je Plešivica privukla posebnu pažnju upravo zbog vrhunskog eno doživljaja kojeg nudi.

Izuzetno puno radimo na komunikacijskim i ostalim promocijskim aktivnostima i iznimno me veseli kada naš rad pokaže rezultate. Zagrebačka županija kroz poticanje održivosti želi upravo zaštiti ova naša najveća bogatstva. Osim predivne prirode, to su vrhunska vina koja se proizvode u ovome kraju, ali i ukusna, domaća hrana spravljena od lokalnih namirnica. Posebno veseli kada na licima naših gostiju, u ovom slučaju novinara iz Nizozemske te naše gošće iz Amerike, vidimo pravo oduševljenje i uživanje u onome što nudimo zaista za sva osjetila”, izjavila je direktorica turističke zajednice Zagrebačke županije.

Posjet nizozemskih novinara bio je izuzetna prilika za promociju Zagrebačke županije na svjetskoj pozornici, ali i prilika da upravo priča o destinaciji uđe u prestižne časopise koji će privući nove turiste istančanog nepca u potrazi za novim, održivim destinacijama. Privući nove goste koji zaista prepoznaju i traže prave vrijednosti u svom odmoru, zahtijevan je zadatak. Zagrebačka županija bilježi izuzetno pozitivne trendove, pa tako u prva četiri mjeseca ove godine, bilježi 19% više dolazaka i noćenja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Impresivno je i to da je zabilježen porast od čak 44% u dolascima i 56% u noćenjima u usporedbi s rekordnom 2019. godinom.

Održivost je, poručuju iz Turističke zajednice Zagrebačke županije, stil života koji se, ako ga zaista primjenjujete u praksi, uvijek vraća stostruko.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.