Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Zagrebački velesajam nudi odgovore na ključna gospodarska pitanja

Danas je na Zagrebačkom velesajmu predstavljen program 2. Zagreb Business Summita koji se održava od 16. do 18 rujna. U raznovrsnom i bogatom trodnevnom programu ističu se „Međunarodna konferencija Croenergy – Sustainable Energy Finance and Investment Summit“, „Međunarodna konferencija Cirkularna ekonomija – put prema pametnom, održivom i zelenom društvu“, „i3P – Međunarodna konferencija Investicijski projekti, potencijali i politike“, „Konferencija Hrvatsko iseljeništvo, poticaj gospodarskom razvoju i kreatori budućih politika – Neodoljiva Hrvatska, Fusion 1“ te „Stručni simpozij o zelenoj gradnji“.

Program ZBS-a predstavila je direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković, a predstavljanju su prisustvovali i zamjenik ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske mr. sc. Velimir Šegon, zastupnik u EU parlamentu Davor Škrlec te direktorica učilišta EU projekti Ariana Vela.
Velimir Šegon najavio je konferenciju Croenergy, koja se ove godine po prvi puta organizira u okviru Zagreb Business Summita, a na kojoj će moći čuti kako pokrenuti i financirati projekte iz fondova EU. Svoje sudjelovanje na konferenciji potvrdili su brojni stručnjaci iz institucija Hrvatske i EU, ali i predstavnici tvrtki s iskustvom u apliciranju za sredstva iz fondova EU.

Davor Škrlec je prilikom predstavljanja konferencije Cirkularna ekonomija – put prema pametnom, održivom i zelenom društvu iskoristio priliku istaknuti kako Hrvatsku očekuju dva zakonodavna paketa EU, onaj o energetskoj uniji i o cirkularnoj ekonomiji, čime je naglasio značaj ove konferencije koja predstavlja temu o kojoj se još uvijek nedovoljno zna.
Međunarodnu konferenciju Investicijski projekti, potencijali i politike predstavila je Ariana Vela, koja je poručila da tek počinjemo učinkovito koristiti sredstva koja su nam na raspolaganju iz strukturnih fondova Europske unije te da je stoga ova konferencija poticaj za daljnji razvoj na ovom području.

Zagrebački velesajam već sada ima predznak središnjeg mjesta razmjene gospodarskih iskustava te predstavljanja razvojnih projekata i najboljih europskih praksi. ZBS će okupiti predstavnike domaćih i inozemnih gradova i regija te stručnjaka s različitih područja razvoja – od europskih fondova do brendiranja gradova. Svoj dolazak je potvrdila i kineska delegacija pokrajine Jiangsu na čelu s g. Fan Shihong, predsjednikom Uprave Jiangsu Hanjian Grupe.

Ključna je uloga Zagreb Business Summita pomoći hrvatskim gradovima i regijama da uhvate korak s Europom i iskoriste mnogobrojne mogućnosti koje im se nude. Već je prošlogodišnji ZBS kroz konstruktivan dijalog velikog broja relevantnih sudionika i konkretne zaključke dao značajan doprinos gospodarskom razvitku Hrvatske, primjerice kroz prezentacije domaćih investicijskih potencijala domaćim i stranim investitorima, a ovogodišnjim će se događanjem to podići na još višu razinu.

Koliko je ovo događanje značajno za hrvatsko gospodarstvo govori i činjenica da su mu potporu kroz pokroviteljstvo i sudjelovanje pružili predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Műller, Tsvyatko Velikov iz Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije, Stephane Arditi iz Europskog ureda za okoliš te brojni drugi uglednici iz gospodarskog i političkog života Hrvatske i Europske uni


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.