Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zakon o investicijama iz temelja mijenja okruženje za investicije

Država treba biti jasna, tvrda i nemilosrdna kod strateških pitanja. Zakon nije revolucionaran, ali je veliki korak naprijed, poručio je premijer Milanović

Država treba biti jasna, tvrda i nemilosrdna kod strateških pitanja. Zakon nije revolucionaran, ali je veliki korak naprijed, poručio je premijer Milanović

Vlada je na današnjoj sjednici raspravljala o Zakonu o investicijama. Premijer Zoran Milanović izrazio je zadovoljstvo uvrštavanjem Zakona u dnevni red te pojasnio da postoje objektivni razlozi zašto se Zakon do sada nije uvrstio kao točka dnevnog reda sjednice.

“Prigovora će uvijek biti”, rekao je premijer uz opasku da nas ulaskom u Europsku uniju očekuje još zahtjevnija procedura.

Milanović je poručio da država treba biti jasna, tvrda i nemilosrdna kod strateških pitanja. “Mogu reći da zakon nije revolucionaran, ali je veliki korak naprijed”.

“Ovaj zakon će iz temelja promijeniti okruženje za investicije, Vlada će posebno odlučivati za svaki projekt”, rekao je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić. Ministar je poručio kako Vlada stvara pozitivni okvir za investicije u Hrvatskoj.

Obzirom da u Hrvatskoj nema (previše) novaca za velike investicije, nužno je privući strane investitore, a tu može pomoći diplomacija.

“Ovo je zakon koji će to omogućiti, bitne su procedure jer to je ono što zanima investiture koji vole usporedbe”, rekla je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.