Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Zalando kupio većinski udio u tvrtki Highsnobiety i tako spojio sadržaj i trgovinu

Zalando, jedna od vodećih europskih online platformi za modu i stil življenja, i Highsnobiety, svjetski predvodnik nove luksuzne kulture, danas su zajednički objavili kako je Zalando kupio većinski udio u Highsnobietyju.

Zalando, jedna od vodećih europskih online platformi za modu i stil življenja, i Highsnobiety, svjetski predvodnik nove luksuzne kulture, danas su zajednički objavili kako je Zalando kupio većinski udio u Highsnobietyju.

Tvrtke će udružiti snage kako bi nastavile predvoditi industriju u angažiranju i inspiriranju svojih korisnika. Pritom će iskoristiti svoje komplementarne prednosti spajanjem kulturološke relevantnosti i znanja, modnog autoriteta i stručnosti u pripovijedanju tvrtke Highsnobiety s modnom mrežom, znanjem i iskustvom u području e-trgovine, te poslovnim sposobnostima Zalanda.

Highsnobiety će nastaviti neovisno poslovati, no istovremeno će djelovati kao Zalandov strateški i kreativni savjetnik i pomagati tvrtki da na svojoj platformi razvije nova područja i formate koji su okrenuti ka inspiraciji. Highsnobietyjeve jedinstvene sposobnosti podržat će Zalandoove ambicije o dodavanju inspirativnih iskustava korisničkom istraživanju, kao i o stvaranju uzbudljivog i angažiranog okruženja za korisnike i brendove. Zauzvrat će članstvo u grupaciji Zalando Highsnobietyju omogućiti da izgradi vlastite kapacitete u području e-trgovine.

Zalando Founder and co-CEO David Schneider

Highsnobiety je 2005. godine u Berlinu osnovao David Fischer u formi bloga koji je navijestio konvergenciju streetweara i high-end luksuzne mode. Danas se Highsnobiety sastoji od izdavačke kuće, kreativne konzultantske agencije i platforme za e-trgovinu pomno i stručno odabranih proizvoda. Drže ga jednim od najutjecajnijih svjetskih zagovornika u području novog luksuza i kulture općenito. Udruživanje s Highsnobietyjem ubrzat će Zalandovu ambiciju da postane vodeća destinacija za inspiraciju kada je riječ o streetwearu, novom luksuzu i modi, posebice za mlađe, modno osviještene korisnike.

David Fischer, osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Highsnobiety, istaknuo je sljedeće: „Highsnobiety je savladao umijeće pretvaranja priča u proizvode i proizvoda u priče. Jako sam uzbuđen jer ćemo svoje sposobnosti i kapacitete spojiti sa Zalandovom predanosti modnoj inspiraciji, te zajedno iznova osmisliti budućnost sadržaja i trgovine. Nadalje, jedva čekam dobiti uvid u Zalandovu jedinstvenu stručnost i znanje u području skaliranja platformi za e-trgovinu, kao i podići svoju cjeloživotnu strast i posao na višu razinu.“

David Schneider, Zalandov osnivač i glavni izvršni sudirektor, dodao je sljedeće: „Obje tvrtke dijele strast prema izgradnji snažnih partnerstava između brendova i omogućavanju brendovima da inspiriraju korisnike svojim proizvodima i pričama. Partnerstvo s Highsnobietyjem omogućit će nam da puno brže ostvarimo svoju ambiciju o pružanju najrelevantnijeg i najangažiranijeg, ali i prikladnog i podesnog iskustva kupovine svojim korisnicima. Jedva čekam da naša zajednička vizija postane stvarnost i da zajedno oblikujemo budućnost modnog sadržaja u trgovini.“

U sklopu akvizicije Highsnobiety će zadržati svoju uređivačku i kuratorsku autonomiju, a izdavačka kuća i konzultantska agencija ostat će potpuno neovisne. Na čelu Highsnobietyja će ostati njegova dva direktora David Fischer i Jürgen Hopfgartner, dok će osnivač David Fischer zadržati manjinski udio u poslovanju.

Obje strane složile su se da neće otkrivati financijske detalje akvizicije. Tijekom realizacije spomenute akvizicije Highsnobiety je koristio savjetodavne usluge tvrtki Liontree, V14 – Vogel, Heerma & Waitz i Taxess. Zalando su istovremeno savjetovale tvrtke White&Case, PwC i McKinsey.

Pročitajte još:

Ekonomija

Zalando na svojoj platformi  hrvatskim kupcima nudi  2000 popularnih brendova, odnosno više od 460.000 različitih proizvoda.

Ekonomija

Zalando, vodeća europska online platforma za modu i lifestyle, stigla je i u Hrvatsku.

Ekonomija

Osim Hrvatske, Zalando se širi na Estoniju, Latviju, Litvu, Slovačku i Sloveniju u 2021. godini te na Mađarsku i Rumunjsku u 2022. godini.

Lifestyle

Aleksandra Dojčinović uspjela je okončati jednim od najvećih poslovnih uspjeha u povijesti njezinog branda Lei Lou - suradnjom s poznatom njemačkom web shopping platformom...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.