Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Zaplovite morskom Narnijom otoka Mljeta

Jedno od njih je i najšumovitiji otok Jadrana – otok Mljet koji se usidrio nedaleko od poluotoka Pelješca, Dubrovnika, otoka Korčule i Elafita.

Često se u raznim časopisima objavljuju reportaže o mjestima ‘koja morate posjetiti’. No s obzirom na to da je najveća ljepota boravka na moru upravo u tome što se ništa ne mora, ta mjesta vjerojatno nisu ona koja morate vidjeti – nego ćete ih eventualno, nakon što ih jednom vidite, poželjeti vidjeti ponovno.

Jedno od njih je i najšumovitiji otok Jadrana – otok Mljet koji se usidrio nedaleko od poluotoka Pelješca, Dubrovnika, otoka Korčule i Elafita. Kao i čitav ovaj južni dio Jadrana otok Mljet sačuvao je samozatajan nautički izgled, najvećim dijelom zahvaljujući slabijoj prometnoj povezanosti ovog dijela Hrvatske s ostatkom Europe.

Izoliranost, slaba naseljenost i meditativna vibracija kojom zrači, razlozi su zbog kojih na Mljetu nema ni velikih naselja niti pak razvikanih noćnih klubova, ali oni koji žele partijati izabrat će destinacije poput Paklenih otoka, dok je otok Mljet namijenjen ljubiteljima prirode, mira i tišine.

Otok sveta Marija

Kad govori o Mljetu, čovjek zapravo ne zna odakle bi počeo. Dva slana jezera (dubine 27 i 46 m) u središtu otoka svakako su i sama vrijedna posjeta, ali tu su još i popularne uvale Pomena, Polače, Prožura i Okuklje te južnim, nenaseljene obale koje su ukrašene minijaturnim uvalama, visokim klifovima i nepreglednom pučinom koja seže sve do Italije. To morskom ‘narnijom’ zaplovi tek pokoji nautičar – uglavnom s ciljem posjeta zadivljujućoj Odisejevoj špilji.

Uvala Soline

Ako otoke uspoređujemo s brodovima, otok Mljet je jedna sasvim drugačija lađa. Začudan spoj pitomine i divljine, baš kao i more koje ga okružuje, ‘jedrenjak’ izvan prostora i vremena…

Fotografije Mario Jelavić, Boris Kačan, TZ Mljet, Boris Jović, Ivo Biočina/HTZ, Arhiva NP Mljet

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.