Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Započeta edukacija nastavnika u okviru projekta [email protected]

Strojarska i prometna škola Varaždin sa svojim partnerima (Školom za cestovni promet Zagreb, Srednjom školom Zlatar, Srednjom strukovnom školom Velika Gorica i Strojarskom tehničkom školom Fausta Vrančića) od svibnja prošle godine provodi projekt „Engleski i njemački u strojarstvu i prometu interaktivno – [email protected]“.

Projekt radi na podizanju razine specifičnih znanja i kompetencija učenika za strani jezik u struci. Interdisciplinarni tim izradio je nove nastavne materijale uz pomoć poduzetnika iz tvrtki KOS TRANSPORTI, AP VARAŽDIN, ITAS IVANEC, CENTROMETAL MACINEC i KOSTWEIN VARAŽDIN, uvažavajući preporuke i zahtjeve s kojima se na tržištu susreću vezano za korištenje stranih jezika u strojarstvu te prometu i logistici.

Izrađeni su priručnici za strojarstvo te promet i logistiku na engleskom i njemačkom jeziku (u papirnatom i digitalnom obliku); on-line sadržaji; izrađena je on-line platforma s interaktivnim komunikacijskim sustavom za učenje i distribuciju nastavnih materijala; nabavljeno 169 tableta za održavanje suvremene nastave stranog jezika u struci, a sada kreće i edukacija nastavnika za rad s novim materijalima. U Strojarskoj i prometnoj školi u Varaždinu 19.02.2016. održana je prva od četiri planirane edukacije tijekom koje su nastavnici partnerskih škola upoznati s načinima korištenja novih nastavnih materijala i suvremenih tehnologija kako bi u svojim školama mogli uspješno provoditi nastavu stranog jezika u struci. Preostale tri edukacije održat će se u periodu od 24. do 26. veljače 2016. godine.

Online učenje odnosi se na posebnu online okolinu u kojoj se poučava i uči s pomoću računala kao medija za komuniciranje. Metoda poučavanja i učenja uz korištenje interaktivnih sadržaja i četiri ključne vrste interakcije koje se pri tom razvijaju: učenik – online interaktivni komunikacijski sustav, učenik – sadržaj, učenik – učenik i učenik – nastavnik, temelj su za razvoj suradničkog učenja i predstavljaju budućnost sustava obrazovanja. Nakon što nastavnici savladaju potrebna znanja, provest će pilot projekt edukacije preko 300 učenika u svojim školama.

Učenici koji se obrazuju za zanimanja tehničar cestovnog prometa, vozač motornog vozila, tehničar za vozila i vozna sredstva, strojarski računalni tehničar te automehatroničar, po završetku srednjoškolskog strukovnog obrazovanja imat će specifična znanja stranog jezika s područja strojarstva te prometa i logistike, što
će im olakšati mobilnost, upoznavanje s novim i suvremenim tehnologijama te unaprijediti rad u struci.

Projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013., sheme za dodjelu bespovratnih sredstava Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada / gospodarstva- faza II. Vrijednost projekta je 1.957.413,03 kn, od čega 1.729.434,13 kn ili 88,4% predstavlja financijsku potporu Europske Unije, u skladu s ugovorom sklopljenim s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta kao posredničkim tijelom razine 1 i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kao posredničkim tijelom razine 2. Preostalih 227.978,90 kn financira Strojarska i prometna škola Varaždin i njezini partneri. Projekt će trajati 12 mjeseci (od 05. svibnja 2015. do 05. svibnja 2016. godine).

Pročitajte još:

Edukacija

Prva poslovna konferencija o gamingu i metaversu Game changer stvorila je pozornicu za promjene, a Zagreb je dobio konferenciju na svjetskoj razini.

Edukacija

Ove godine jedna od značajnijih tema na CUC-u bila je Pristupačnost i asistivne tehnologije, u sklopu koje je predstavljena uloga asistivne tehnologije u radu...

Edukacija

IEEE studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci organizira projekt pod nazivom “Women in Engineering”, čiji je cilj inspirirati i potaknuti žene na stručni te društveni...

Edukacija

Predavači su eksperti u prodajnim disciplinama za B2B i B2C prodaju koji sudionicima konferencije prezentiraju novitete u prodajnom sektoru, ali i nadograđuju njihova znanja...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.