Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Zaposlenici državnih tvrtki imaju više dana godišnjeg i češće dobivaju regres

U prosjeku, zaposleni u Hrvatskoj imaju 24,6 dana godišnjeg odmora, što je 0,8 dan više nego prošle godine. 

U prosjeku, zaposleni u Hrvatskoj imaju 24,6 dana godišnjeg odmora, što je 0,8 dan više nego prošle godine. 

Najduže odmaraju zaposlenici hrvatskih institucija

Najviše dana godišnjeg odmora imaju ispitanici zaposleni u hrvatskim institucijama, u prosjeku čak 28 dana. Zaposleni u stranim institucijama imaju 25 dana, a u državnim tvrtkama čak 27 dana. Zaposleni u privatnim tvrtkama u pretežno stranom vlasništvu imaju 25 dana, dok najmanje dana godišnjeg odmora imaju zaposleni u privatnim tvrtkama u pretežno domaćem vlasništvu, 23 dana. 

Kada je u pitanju broj dana godišnjeg odmora, najbolje je raditi u velikim tvrtkama, tamo zaposlenici u prosjeku imaju 26 dana godišnjeg odmora. Radnici srednje velikih kompanija na raspolaganju imaju 24 dana godišnjeg, dan više nego oni koji ‘kruh zarađuju’ radeći u malim tvrtkama.

Jesu li zaposlenici zadovoljni brojem dana godišnjeg odmora?

Nešto manje od polovice radnika (41%) zadovoljna je brojem dana godišnjeg odmora, dok ih 55% ipak priželjkuje više vremena za odmor. U savršenom scenariju, oni koji priželjkuju više dana godišnjeg odmora, smatraju kako je okruglih 30 dana idealan broj dana godišnjeg odmora. Treba naglasiti da radnici koji nisu zadovoljni postojećim stanjem u prosjeku imaju 4 dana godišnjeg odmora (23) manje od onih koji vjeruju kako već imaju dovoljno dana godišnjeg odmora (27). Ima i onih ispitanika, doduše malo (4%), koji ističu kako na raspolaganju imaju previše dana predviđenih za godišnji odmor te da im to loše utječe na produktivnost.  

U zapadnim zemljama, iako rijetka, sve je češća praksa davanja neograničenog broja dana godišnjeg odmora, prvenstveno managementu tvrtke, ali i radnicima. Mišljenja naših ispitanika o toj su temi podijeljena; jedni smatraju da je jedino što je bitno je to da je posao odrađen, a drugi vide potencijalnu opasnost u zloupotrebljavanju takve prakse. Posebno ih smeta činjenica kada bi se takva praksa uvela samo za management kompanije te bi ostali zaposlenici u tom smislu bili diskriminirani. Naravno, ima i oni ispitanika koji shvaća da management na godišnjem odmoru ionako često radi, ili čak niti ne iskorištava godišnji koji imaju.

„U poslovima u kojima je to moguće, treba radnicima omogućiti remote rad na daljinu, fleksibilnost radnog vremena  i odabir trajanja godišnjeg odmora. Ako se posao izvrši kvalitetno i u roku, sve ovo gore je super stvar (benefit) koja može zadržati kvalitetnog radnika.“

„U Hrvatskoj bi pojedinci to iskorištavali, a svi bi ispaštali zbog njih, ali praksa se čini vrlo zanimljiva.“

„Formalno to zgodno zvuci, ali management rijetko iskoristi i ograničene dane godišnjeg odmora i radi i na godišnjem odmoru…tako da u praksi to ide u korist poslodavca .“

Zaposlenici državnih tvrtki u najvećoj mjeri očekuju regres

Da se tržište polako vraća u normalu pokazuju i podaci koliko ispitanika ove godine očekuje regres. I dok je po mnogočemu katastrofične 2020. godine regres očekivalo svega 24% ispitanika, taj postotak je 2021. godine iznosio 39%, a ove godine svaki drugi radnik (49%) očekuje regres! Osim što više građana ove godine očekuje isplatu regresa, njegov iznos je više-manje ostao nepromijenjen u odnosu na prošlu godinu (1.878 kuna). 

Regres u najvećoj mjeri očekuju ispitanici zaposleni u državnim tvrtkama i institucijama (84%), ali oni ujedno očekuju i najmanji iznos regresa (1.684 kuna, odnosno 1.539 kuna).

Najveći iznos regresa očekuju ispitanici zaposleni u stranim institucijama (3.467), ali ga ne očekuje veliki broj ispitanika (41%). U privatnim tvrtkama u pretežno stranom vlasništvu regres očekuje polovica ispitanika (50%) i to u prosječnom iznosu od 2.392 kune. 

Zaposlenici u domaćim privatnim tvrtkama u najmanjoj mjeri očekuju regres, njih svega trećina (33%) i očekuju regres u prosječnom iznosu od 1.710 kune.

Gledamo li veličinu tvrtke, najviše se isplati raditi u velikim tvrtkama gdje zaposlenici očekuju regres u prosječnom iznosu od 1.925 kuna, ali ti ispitanici i u najvećoj mjeri očekuju da će ga dobiti – 62% ispitanika zaposlenih u velikim tvrtkama očekuje regres. U najmanjoj mjeri regres očekuju zaposleni u malim tvrtkama (32%), i njegov je prosječni iznos 1.923 kune. Gotovo polovica ispitanika zaposlenih u srednje velikim tvrtkama očekuje regres (45%) i to u prosječnom iznosu od 1.740 kuna. 


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.