Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Zaposlenici Kauflanda očistili zelene površine diljem Hrvatske

Svi zaposlenici Kauflanda koji sudjeluju u akciji za dobrobit zajednice dobivaju plaćeni slobodan dan i zahvalnicu za svoj posebni angažman.

Trgovački lanac Kaufland, u suradnji s udrugom Žmergo i brojnim gradovima, organizirao je akciju korporativnog volontiranja za svoje zaposlenike, a u fokusu je bilo očuvanje okoliša. Zaposlenici Kauflanda tako su prošle subote već čistili zelene površine u Zagrebu, na lokaciji Struge III, gdje su svoj doprinos dali u čišćenju divljeg odlagališta. Osim toga ekipe su očistile i odlagalište pred vlastitom trgovinom u Zaprešiću, čistilo se i u Dugom Selu,  Sinju, Zadru, Šibeniku, Zaprešiću i Vukovaru, a tek će volontirati kako bi uljepšali Lijepu našu u Osijeku, Umagu i sl. Zaposlenici iz gotovo 40 poslovnica, logističko-distributivnog centra i upravne zgrade Kauflanda tako će u gradovima diljem Hrvatske čistiti divlja odlagališta otpada i druge površine koje predstavljaju ne samo teret za prirodu, već i opasnost za ljude i životinje.

Svi zaposlenici Kauflanda koji sudjeluju u akciji za dobrobit zajednice dobivaju plaćeni slobodan dan i zahvalnicu za svoj posebni angažman.

No ovo nije prvi put da zaposlenici Kauflanda pokazuju veliko srce i brigu za lokalnu zajednicu. Na ovaj mjesec održanoj UNICEF-ovoj virtualnoj utrci Mliječna staza sudjelovalo je čak 45 zaposlenika Kauflanda, koji su skupili gotovo 2.000 kilometara mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju. Zaposlenici se spremno uključuju u utrku od samih početaka, baš kao i Kaufland koji je već petu godinu za redom glavni sponzor Mliječne staze.

Ponosni smo na naše zaposlenike koji se rado odazivaju ovakvim akcijama i zbilja aktivno doprinose dobrobiti zajednice i čišćem okolišu. Očuvanje prirode te briga za okoliš i klimu izuzetno su nam važni i dio su naše korporativne kulture, ali i strateških ciljeva“, pojasnila je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

Uz sve navedeno, Schwarz grupa je na temelju postojećih ugljičnih otisaka definirala posebne ciljeve i mjere pomoću kojih će kontinuirano smanjivati emisije CO2 u poslovanju i opskrbnom lancu. U skladu s klimatskom strategijom Kaufland se kao dio Schwarz grupe vodi načelom da se emisije prije svega gdje god je moguće izbjegavaju; ukoliko ih nije moguće izbjeći pokušavaju se što više smanjiti, a ukoliko ni jedno ni drugo nije moguće, emisije se kompenziraju putem različitih certificiranih projekata. Kako bi postigli svoje ambiciozne klimatske ciljeve, u sklopu klimatske strategije razvili su i opsežan akcijski plan – koji se ne odnosi samo na emisije u vlastitim pogonima i poslovnicama, već i na emisije vezane za podrijetlo sirovina u procesu lanca opskrbe.

Valja podsjetiti da je Kaufland prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji je ukinuo plastične vrećice na blagajnama,a u borbi za zaštitu klime sada idu i korak dalje pružajući održiva alternativna rješenja – pridružite se i Vi kupovinom nove višekratne vrećice koja u sastavu ima 80% reciklirane folije iz trgovina Kauflanda i odgovorne vrećice za voće i povrće.

Više o društvenoj odgovornosti ovog trgovačkog lanca pročitajte na kaufland.hr/djela.   

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U organizaciji Volonterskog centra Zagreb jučer je održana 5. Nacionalna konferenciju o volontiranju zaposlenika s glavnom temom 'Doprinos zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje'.

DOP

U Siemensu su naglasili kako su fokus na održivost i ubrzanje digitalizacije kao ključne tehnologije za nužnu dekarbonizaciju industrijskog društva, preduvjeti našeg opstanka kao...

Lifestyle

Gruntek nema takve probleme; niti u proizvodnji niti u pakiranju i distribuciji ne koristi plastiku.

DOP

Hrvatski Telekom daje podršku mladim volonterima i predstavlja novu platformu #WhatWeValue.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.