“Zaposlimo Hrvatsku”

Zaposlimo Hrvatsku uvodna je konferencija projekta, koju organiziraju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska akademija znanosti pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH održat će se 3. lipnja u 10 sati u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2, Zagreb

Konferenciju će otvoriti predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti prof.dr.sc. Zvonimir Kusić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Reagirajući na sve snažnije pozive hrvatskih građana, te najšire javnosti da se i važne institucije hrvatskog društva jasnije odrede spram ključnih problema i izazova pred kojima stojimo kao država i zajednica, Hrvatska gospodarska komora je inicirala projekt pod nazivom Zaposlimo Hrvatsku, kao poticaj ključnim donosiocima odluka da se usredotoče na rješavanje dugotrajnog, tvrdokornog i krajnje ozbiljnog problema niske stope zaposlenosti i aktivnosti stanovništva Hrvatske.

Uključivanje naše najuglednije i središnje institucije znanja, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, kao partnera na projektu, u još većoj mjeri pridonosi ostvarivanju našega cilja, a u vidu prepoznavanja i dimenzioniranja različitih aspekta podzaposlenosti Hrvatske, te u konačnici ponude i određenih rješenja te prijedloga mjera za brže i učinkovitije rješavanje tog problema.

www.hgk.hr

Podijeli

Odgovori

Top