Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zaštitite standard fiksnom kamatnom stopom

To znači da će vam na kreditu koji ste uzeli na 20 godina, kada uzmete u obzir redovitu godišnju inflaciju od 1 do 2%, udio troška otplate kredita u ukupnim životnim troškovima zapravo padati

To znači da će vam na kreditu koji ste uzeli na 20 godina, kada uzmete u obzir redovitu godišnju inflaciju od 1 do 2%, udio troška otplate kredita u ukupnim životnim troškovima zapravo padati

Kupili biste stan čime biste napokon riješili svoje stambeno pitanje, ali gdje god se okrenete vidite ponekog prijatelja, člana obitelji ili kolegu kojemu je rata kredita kojeg je uzeo u švicarskim francima toliko narasla da jedva krpa kraj s krajem.

Nažalost, s pojavom recesije mnogi su se našli u neugodnoj situaciji da jedva otplaćuju svoje kreditne obveze ili su ih krediti toliko stisli da su morali promijeniti životne navike i odreći se mnogih stvari koje su im predstavljale zadovoljstvo.

Ipak, nema razloga za kreditnu fobiju jer tu su stambeni krediti. Njihova najvažnija i najprivlačnija osobina je svakako fiksna kamatna stopa koja vam kao korisniku osigurava fiksni iznos rate kroz cijeli rok kreditiranja – saznajemo u Wüstenrot stambenoj štedionici. To znači da će vam na kreditu koji ste uzeli na 20 godina, kada uzmete u obzir redovitu godišnju inflaciju od 1 do 2%, udio troška otplate kredita u ukupnim životnim troškovima zapravo padati. Fiksna kamatna stopa zaštiti će vas dakle od životnih neugodnosti koje može donijeti povećanje rate, ali kako takav krediti uzeti odmah bez uplaćivanja stambene štednje kroz dulji vremenski period?

Odgovor na ovo pitanje također smo dobili u Wüstenrot stambenoj štedionici. Radi se o kreditima za međufinanciranje. Ova vrsta kredita omogućuje stambenim štedišama da realiziraju stambeni kredit i prije minimalnog vremena štednje od dvije godine i onda kada nemaju dovoljan iznos vlastite ušteđevine. Drugim riječima, dovoljno je zaključiti stambeno-štedni ugovor s našom štedionicom i već možemo razgovarati o stambenom kreditu bez obzira koliko iznosi stambena ušteđevina korisnika kredita – kažu nam u Wüstenrotu .

Ova opcija sigurno će razveseliti mnoge jer na ovaj način možete stambeni krediti dobiti odmah, bez duljeg vremenskog perioda štednje u stambenoj štedionici. Istovremeno, zaključenjem ugovora o štednji sa stambenom štedionicom ući ćete u najisplativiji i najsigurniji oblik štednje. Ne samo da ćete dobiti državna poticajna sredstva već i priliku da realizirate stambeni kredit s fisknom kamatnom stopom što znači da u budućnosti nećete morati brinuti za svoj standard. A budućnost treba biti sigurna, zar ne?

Više informacija na www.wuestenrot.hr.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Unatoč pandemiji i neizvjesnoj ekonomskoj situaciji u državi, mnoga hrvatska poduzeća bilježe uspješan poslovni rezultat u posljednje vrijeme. Navikli smo već na pozitivne priče...

Ekonomija

Jeftinije.hr pokazuju nevjerojatan porast potražnje za zimskim gumama, koja je ovog rujna, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, porasla za dobrih 50 %.  

Osobne financije

Mala i srednja poduzeća čine 99 posto hrvatskog gospodarstva i zapošljavaju 77 posto ukupno zaposlenog stanovništva.

Financije

Razdoblje su obilježili dobri poslovni rezultati s dvoznamenkastim rastom prihoda te pripremnim radnjama za izlazak kompanije na Zagrebačku burzu.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.