Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zašto građani podižu kredite?

Čak 33% korisnika izjasnilo se kako im novi kredit treba za zatvaranje postojećih kredita – što ne iznenađuje jer posljednjih godina građani pojačano traže način da objedine postojeće kredite, dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu, obveze po kreditnim karticama.

Čak 33% korisnika izjasnilo se kako im novi kredit treba za zatvaranje postojećih kredita - što ne iznenađuje jer posljednjih godina građani pojačano traže način da objedine postojeće kredite, dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu, obveze po kreditnim karticama.

Portal moj-bankar.hr proveo je anketu među posjetiteljima na temu razloga podizanja kredita.

Iz ankete je vidljivo kako su nas razvoj gospodarske situacije te pritisci vjerovnika doveli pred zid. Slamku spasa građani traže u novom zaduženju, ili barem oni koji si to zaduženje mogu priuštiti.

Manji broj građana, točnije njih tek 11%, spremno je zatražiti kredit za kupnju novog vozila, što je nekad bio jedan od najtraženijih proizvoda na bankarskom tržištu.

Opće je poznata činjenica kako građani žive sve teže. Iz dana u dan financijski problemi na koje nailaze postaju sve veće opterećenje i prepreka koju sve teže preskaču, tako bi se za potrebe podmirivanje režija na kredit odlučilo 16% naših ispitanika – što i ne čudi jer se Hrvatska nalazi na šestom mjestu po skupoći režija u svijetu. Taj podatak iznio je Numbeo koji prati cijene u 118 država i 355 gradova.

18% korisnika se izjasnilo kako im kredit nije potreban, dok se 20% odlučilo za podizanje kredita u svrhu rješavanja stambenog pitanja. Čak 33% korisnika izjasnilo se kako im novi kredit treba za zatvaranje postojećih kredita – što ne iznenađuje jer posljednjih godina građani pojačano traže način da objedine postojeće kredite, dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu, obveze po kreditnim karticama.

Napisao

Pročitajte još:

EU fondovi

Hrvatska će primiti devet milijardi eura bespovratnih sredstava kohezijske politike za razdoblje od 2021. do 2027. godine radi promicanja gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije...

Financije

Trgovanje kriptovalutama je postalo popularno jer su ljudima često obećavane velike zarade za kratkoročna ulaganja.

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Financije

Novac ušteđen prije samo nekoliko godina danas vrijedi bar 10% manje, a izgledno je da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.