Izdvojeno

Zatajenje srca povezano je s pamćenjem

Stariji pacijenti sa zatajenjem srca imaju više problema s pamćenjem što je bolest više uznapredovala, no to ne vrijedi za mlađe osobe oboljele od iste bolesti, pokazala je najnovija studija. To otkriće, objavljeno u časopisu Archives of Neurology, upućuje kardiologe da budu svjesni povećanog rizika od problema s pamćenjem, što može biti važno za njihovo liječenje, rekla je autorica studije Joanne Festa iz bolnice St.Luke’s-Roosevelt u New Yorku…

Stariji pacijenti sa zatajenjem srca imaju više problema s pamćenjem što je bolest više uznapredovala, no to ne vrijedi za mlađe osobe oboljele od iste bolesti, pokazala je najnovija studija. To otkriće, objavljeno u časopisu Archives of Neurology, upućuje kardiologe da budu svjesni povećanog rizika od problema s pamćenjem, što može biti važno za njihovo liječenje, rekla je autorica studije Joanne Festa iz bolnice St.Luke's-Roosevelt u New Yorku...

– Što ste stariji, sve je izraženija atrofija mozga. To posebno vrijedi kod zatajenja srca, u tom slučaju morak atrofira brže – rekla je Festa.

– Pamćenje igra važnu ulogu u liječenju. Jeste li se sjetili uzeti lijekove? Idete li na redovite preglede? Pamtite li sve simptome bolesti? – upitala je autorica istraživanja.

Štoviše, kada je slabije pamćenje povezano sa zatajenjem srca, može se pojaviti vrlo sporo i ostati neprimjećeno dok ne bude kasno, dodala je Festa.

Istraživači su također utvrdili da su teškoće s pamćenjem povezane s depresijom i poremećajem pažnje.

Click to comment

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version