Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Zatvara se Xnation, na ulici 220 ljudi

“Došle su nam sudske odluke koje su kompromitirale udruživanje, partner je rekao da je sve to za njih previše opasno i odustali su od udruživanja”, kaže Mile Kožul, vlasnik tvrtke Min u čijem je vlasništvu Xnation

"Došle su nam sudske odluke koje su kompromitirale udruživanje, partner je rekao da je sve to za njih previše opasno i odustali su od udruživanja", kaže Mile Kožul, vlasnik tvrtke Min u čijem je vlasništvu Xnation

Zatvara se hrvatski modni brend Xnation! Već neko vrijeme traje rasprodaja zimske i lanjskih kolekcija, a nakon što se prodaju i zadnji komadi u brave Xnation trgovina diljem Hrvatske, točnije njih oko 80, stavit će se – ključ. A crna brojka nezaposlenih narast će za još najmanje 220 ljudi, piše Večernji list.

– Istina je, zatvaramo. Na platnom popisu imamo oko 220 ljudi, ali je broj zaposlenih veći ako se uračunaju naša 22 franšizna partnera koji imaju po dvoje-troje zaposlenih – iznosi Mile Kožul, vlasnik tvrtke Min u čijem je vlasništvu Xnation.

Tako, nakon gotovo 15 godina, završava svijetla hrvatska modna priča. Modernim hrvatskim dizajnom i pristupačnim cijenama Xnation je godinama uspješno konkurirao stranim lancima. Brojke o prodaji još 2010. godine bile su obećavajuće. A početkom ove godine najavljivalo se da se Xnation udružuje s njemačko-slovenskim partnerom i svoju proizvodnju seli na Daleki istok zbog visokih cijena u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Dokapitalizacija u robi

– Naš partner trebao je postati većinski vlasnik Xnationa tako da dokapitalizira tvrtku u robi i novcu. Već smo naručili i novu kolekciju. No došle su nam sudske odluke koje su kompromitirale udruživanje, partner je rekao da je sve to za njih previše opasno i odustali su od udruživanja – tvrdi Kožul.

O kakvim je točno sudskim odlukama riječ, nije želio reći, no ogorčeno je dodao da nisu zakonski osnovane.

– Žalili smo se na sudsku odluku i naša je žalba odbijena. Time je propao hrvatski proizvod koji je mogao biti svjetski – kaže vlasnik Xnationa.

Trgovine pretvarane u outlete, proljetna kolekcija nije stizala

Da nešto nije u redu, vjernim kupcima Xnation odjeće bilo je jasno još prije nekoliko mjeseci kada su svi dućani pretvoreni u outlete, a nova, proljetna kolekcija nije stizala. Ali konačna obavijest stigla je putem Facebook stranice Xnationa.

“Učinili smo sve što je bilo u našoj moći kako bi se naš omiljeni brend spasio, ali na žalost, nismo uspjeli u tome”, piše na zidu na Facebooku Xnationa u kojem dodatno obavještavaju sve posjetitelje da će se uskoro ugasiti i svoj Facebook profil.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.