Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Zbog blokiranog računa Diokija radnici te tvrtke i Dine još bez plaća

Turski investitor Caliskan ispunio je svoju obvezu odnosno uplatio pet milijuna eura na poseban račun za plaće. Riječ o plaćama za ožujak, travanj, svibanj i lipanj te polovici plaće za veljaču, a u Dina Petrokemiji tome treba pribrojiti još dvije plaće.

Turski investitor Caliskan ispunio je svoju obvezu odnosno uplatio pet milijuna eura na poseban račun za plaće. Riječ o plaćama za ožujak, travanj, svibanj i lipanj te polovici plaće za veljaču, a u Dina Petrokemiji tome treba pribrojiti još dvije plaće.

Radnici Diokija i Dina Petrokemije još nisu dobili zaostale plaće, jer račun Diokija nije odblokiran, doznaje se od predstavnika radnika.

Povjerenik Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske u Diokiju Josip Pavelić za Hinu je izjavio kako se trenutno s vjerovnicima vodi postupak donošenja sporazuma o deblokadi računa Diokija, što je prema njegovim riječima usporeno zbog godišnjih odmora.

Prema Pavelićevim riječima, isplatu zaostalih plaća realno je očekivati početkom sljedećeg tjedna.

Radnici Dina Petrokemije čekaju deblokadu Diokija, a što se tiče Dina Petrokemije, plaće bi već mogle biti isplaćene, kaže potpredsjednik Sindikata radnika Dina Petrokemije Predrag Mihaljević.

Prema njegovim informacijama, turski investitor Caliskan ispunio je svoju obvezu odnosno uplatio pet milijuna eura na poseban račun za plaće.

“Ovisni smo o Diokiju i njegovim službama koje su se očito uspavale”, kaže Mihaljević koji se ipak nada da bi radnici mogli dobiti plaće ovaj tjedan.

Vlada je prošli tjedan donijela odluku o davanju državnog jamstva na pet milijuna eura u korist Zagrebačke banke za avansno plaćanje turskog investitora Caliskan koje bi poslužilo za isplatu plaća radnicima Diokija i Dina Petrokemije.

Riječ o plaćama za ožujak, travanj, svibanj i lipanj te polovici plaće za veljaču, a u Dina Petrokemiji tome treba pribrojiti još dvije plaće.

Jamstvo je izdano na temelju ponude Caliskana s namjerom preuzimanja i pokretanja proizvodnje u Dina Petrokemiji.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.