Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zbog dioptrije ne nosite sunčane naočale, ne možete roniti i dan ne počinjete dok ne stavite leće?

Nakon dugih zimskih mjeseci, tmurnog i hladnog vremena, napokon ste dočekali proljeće, a s njim i sunce zbog kojeg jednostavno ne možete biti loše volje. Osim ako vas to sunce ne ometa, a vi, primjerice, zbog dioptrijskih naočala s kojima započinjete dan ne možete nositi sunčane naočale, ili pak planirate sportsku aktivnost u prirodi, ali ne želite vježbati s naočalama, a ni lećama jer se bojite da će vam negdje ispasti. S dolaskom ljeta, kupanje u bazenu ili moru vam predstavlja muku jer ne znate ni sami je li pametnije biti bez naočala i leća, ali onda i biti zakinut za predivne poglede i uživanje s prijateljima ili imati naočale / leće, ali zbog njih biti u nemogućnosti roniti i maksimalno uživati u svemu što vam ti predivni mjeseci nude.

Ovo je samo nekoliko primjera onog što se događa osobama koje imaju dioptriju, a koje upravo zbog kratkovidnosti ili dalekovidnosti moraju razmišljati o puno više segmenata prilikom planiranja aktivnosti nego netko tko nema problema s vidom. Osoba koje imaju problema s vidom sve je više na što u velikoj mjeri utječe današnji način života u kojem se previše koristi tehnologija – dane provodimo za kompjuterima i s mobitelima u rukama koje nerijetko ne ispuštamo ni kad idemo spavati. Zato ne čudi da sve mlađe osobe imaju sve više problema s vidom. Dobra vijest je da za to postoji vrlo jednostavno i učinkovito rješenje, bez obzira želite li samo uživati u životu ne razmišljajući o naočalama i lećama ili možda ne podnosite najbolje nošenje istih.

Riječ je o zahvatu laserskog ukidanja dioptrije koji može trajati od nekoliko sekundi do nekoliko minuta, ovisno o stupnju potrebne korekcije. U svakom slučaju, nakon zahvata primijetit ćete poboljšanje vida, što je zaista izvrsno.

Doc.dr.sc. Dean Saric
Doc.dr.sc. Dean Šarić

Vrlo često pitanje pacijenata kad je riječ o laserskom skidanju dioptrije jest koja je najveća dioptrija koja se može skinuti. Doc.dr.sc. Dean Šarić koji je proglašen najdoktorom od strane pacijenata 2019., 2020. i 2021. godine kaže da to ovisi o nekoliko parametara, ali da je okvirni raspon od +6 do -12 dioptrija te do 8 cilindara najnovijom iDesign tehnologijom. Uz to, naglašava i da je većina ljudi koja ima dioptriju ujedno i kandidat za lasersko skidanje, a točno stanje će procijeniti liječnici u Optical Expressu prilikom prvog pregleda kad se i dogovaraju svi daljnji detalji.

Ako ste se pronašli u nekom od ovih primjera i napokon ste odlučili da je došlo vrijeme da si pojednostavnite život i uživate u najljepšim trenucima, obratite se stručnom osoblju poliklinike Optical Express na broj telefona 01 5625 450 ili preko e-maila [email protected], a za sve novosti pratite njihovu Facebook ili Instagram stranicu.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.