Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Želite plaću od 10.403 kune, božićnicu, regres… Ovo je tvrtka za vas

Radnici imaju pravo na regres od 1800 kuna, božićnicu u visni 1700 kuna, potporu na rođenje djeteta 3226 kuna, dar za djecu 600 kuna, uskrsnicu 400 kuna.

Radnici imaju pravo na regres od 1800 kuna, božićnicu u visni 1700 kuna, potporu na rođenje djeteta 3226 kuna, dar za djecu 600 kuna, uskrsnicu 400 kuna.

Kreditni rejting Hrvatske je – smeće. Jedan od glavnih razloga zbog čega smo odnedavno u izvanrednom stanju je prevelika potrošnja javnog sektora. Predsjednik uprave Zlatko Koračević najavio je sredinom godine da će otpustiti oko 1000 ljudi. Nije otpušten nijedan radnik. Štoviše, kažu iz HEP-ova sindikata, zaposleno je 50-ak novih, piše Jutarnji list.

Kolektivni ugovor ističe 31. prosinca, a iz tvrtke poručuju da pregovori još nisu započeli.

U HEP-u ima oko 13.500 zaposlenih i procjenjuje se da ih je oko 3500 višak. Zlatko Koračević najavio je da će ih toliko otpustiti (stimulativno otpremiti) do kraja mandata, no sudeći po dosadašnjem tempu, u HEP-u bi za tri godine mogao imati 200-injak novih radnika. Prosječna plaća u HEP-u iznosi 10.403 kune. Radnici imaju pravo na regres od 1800 kuna, božićnicu u visni 1700 kuna, potporu na rođenje djeteta 3226 kuna, dar za djecu 600 kuna, uskrsnicu 400 kuna.

Posebno je zanimljiva stavka iz ugovora prema kojoj zaposlenici ne mogu dobiti otkaz ni u slučaju da dođe do privatizacije ili gašenja nekog od dijelova HEP grupe. Radnicima je plaćeno i dopunsko osiguranje, kao i terenski dodatak od 70 kuna. Povlastice kakve privatni sektor, prava žrtva ekonomske krize, jednostavno ne poznaje.

Naravno, u sindikatu kažu da se neće odreći nikakvih prava. Sindikalac Denis Geto oštar je kad kaže kako će radnici u HEP-u biti posljednji koji će dozvoliti da im se diraju materijalna prava.

HEP je tvrtka dobitaš. I zašto bi mi patili? Sustav u kompaniji je inertan i trom. Strukture se trebaju ubrzati, no to je nemoguće kad tvrtku ne vodi struka, već politika i nekompetentni ljudi. Što se naših prava tiče mi smatramo da ne vrijedimo ništa manje nego prije. Zato ćemo biti zadnji koji će skinuti gaće pred Upravom”, upozorava Geto.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.