Želite raditi u inozemstvu? Možete putem projekta EURES [VIDEO]

Želite raditi u inozemstvu? Možete putem projekta EURES [VIDEO]

Projekt je vrijedan 200 tisuća eura, njegova provedba trajat će šest mjeseci, do 19. veljače 2013., a twinning partneri uključeni u projekt su HZZ i Švedski zavod za zapošljavanje. Opći je cilj projekta promicanje mobilnosti i zapošljavanja na europskom nivou. Projekt podržava Hrvatski zavod za zapošljavanje u razvoju visoko kvalitetnih EURES usluga za poslodavce. Ukupna vrijednost projekta iznosi 200.000 eura, a projekt će trajati 6 mjeseci.

Očekivani rezultati projekta, kako je rečeno, su unapređenje aktivnosti, usluga i poslovnih procesa HZZ-a usmjerenih prema stranim i domaćim poslodavcima zainteresiranim za EURES i zapošljavanje na europskoj razini, jačanje kapaciteta savjetnika HZZ-a u pružanju EURES usluga poslodavcima te podizanje svijesti poslodavaca i drugih sudionika na tržištu rada o EURES mreži i mogućnostima zapošljavanja na europskoj razini. Cilj Europske službe za zapošljavanje (EURES) jest omogućiti slobodno kretanje radnika u cijeloj Europi kroz pruženje potpore i potencijalno mobilnim radnicima i poslodavcima zainteresiranim za međunarodno zapošljavanje, rečeno je.

[infopunkt 5154 3]

[infopunkt 5154 4]

[infopunkt 5154 5]

Pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava Dario Baron istaknuo je kako je cilj projekta olakšati mobilnost radnika unutar EU čija će članica Hrvatska ubrzo postati.

Napominje kako će EURES mreža pomoći građanima da brže i lakše uđu na tržište rada i ponude svoja znanja i vještine, a poslodavcima da lakše nađu radnu snagu koja im je potrebna. I ravnateljica HZZ-a Ankica Paun Jarallah je istaknula kako je cilj projekta promicati mobilnost i zapošljavanje na europskoj razini te kako kroz ovaj projekt Hrvatska vrši pripreme za ulazak na europsko tržište rada i međunarodno zapošljavanje.

HZZ provodi projekt “EURES usluge prema poslodavcima” unutar IPA Komponente I – Pomoć u tranziciji i izgradnji institucija.

Podijeli

Odgovori

Top