Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Želite se obogatiti? Evo kako je to uspjelo svjetskim milijunašima

Francuska agencija Skandia ispitivala je porijeklo bogatstva milijunaša i milijardera u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Singapuru, Dubaiju i Hong Kongu te došla do zanimljivih zaključaka.

novac
pixabay.com

Većina francuskih i britanskih milijunaša stekla je bogatstvo zahvaljujući uspješnoj karijeri, a talijanski bogataši, njih čak 70 posto, svoje bogatstvo mogu zahvaliti nasljedstvu.

Zanimljivo je i da je čak petina bogataša iz Hong Konga stekla novac na igrama na sreću.

Tri četvrtine anketiranih milijunaša iz Francuske, Italije, Dubaija,Velike Britanije i čak 84 posto iz Singapura potvrdilo je da su bogatiji od svojih roditelja, piše business.hr.

Francuzi bogatstvo ulažu najviše u nekretnine, plemenite metale i umjetnine. Milijunaši iz ove zemlje oprezno troše i izbjegavaju rizična ulaganja, Britanci i Talijani spremniji su na rizik, a trećina ih ulaže u drago kamenje.

U Singapuru, Dubaiju i Hong Kongu milijunaši su najspremniji na rizik i većina ih ulaže na financijskim tržištima.

Većina anketiranih milijunaša kazala je kako želi živjeti u matičnoj državi, a kod onih koji planiraju preseljenje razlozi se razlikuju. Tako su bogataši iz Italije, Dubaija, Hong Konga i Singapura kao razlog naveli želju za boljim uvjetima života i rada. Bogati Britanci napuštaju svoju zemlju zbog nedostatka sunca, a francuski milijunaši nemaju povjerenje u ekonomsku politiku svoje vlade.

Napisao

Pročitajte još:

Predstavljamo

Pred nama je drugo izdanje Women of Luminous Future konferencije, a njezina začetnica Ana Rotim otkriva nam što bi poručila mladima koji su na...

Financije

Petina ispitanika u Hrvatskoj ulaže ili je ulagala u kriptovalute, i to ponajprije kako bi ostvarili dugoročna ulaganja te brzu i laku zaradu

Financije

Neobični načini ulaganja, kao što je skupljanje igračaka, mogu generirati visoke povrate.

Turizam

U 2022. godini planirane su investicije u Helios Faros d.d. u Starom Gradu na Hvaru u vrijednosti od oko 220 milijuna kuna, kroz partnerstvo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.