Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Zlato od sad dostupno putem Revoluta

Globalna financijska platforma Revolut danas je objavila da kupci s Premium i Metal računima sada imaju pristup zlatu putem aplikacije Revolut.

Globalna financijska platforma Revolut danas je objavila da kupci s Premium i Metal računima sada imaju pristup zlatu putem aplikacije Revolut.

Zlato će biti dostupno u aplikaciji putem nove funkcije ‘Commodities’ (Roba) na upravljačkoj ploči. Korisnici mogu trgovati izloženošću zlatu na temelju aktualnih tržišnih podataka koje Revolut dobiva od svog pouzdanog partnera za usluge ulaganja u zlato.

Cjelokupna izloženost korisnika zlatu osigurana je stvarnim, fizičkim zlatom pohranjenim kod Revolutova pouzdanog partnera za usluge ulaganja u zlato.
Korisnici mogu međusobno prenositi izloženost zlatu putem aplikacije Revolut ili je trenutno pretvarati u kriptovalutu odnosno e-novac za kupnje.
Revolut nudi i značajku automatske burze koja omogućuje korisnicima postavljanje određene cijene po kojoj će trgovati izloženošću zlatu, pri čemu će Revolut automatski obaviti transakciju kada tržišna cijena dosegne zadanu vrijednost.

Uvođenje zlata kao značajke najnoviji je korak koji je Revolut poduzeo kako bi uklonio prepreke koje se obično povezuju s nedostupnim financijskim proizvodima, kao što je izloženost zlatu, nakon pokretanja kriptovalutne platforme u prosincu 2017. te trgovanja dionicama bez provizije u srpnju 2019.
Ivan Chalov, odgovorna osoba za dragocjene metale u Revolutu, izjavio je: „Pristup zlatu najnoviji je korak koji smo poduzeli kako bismo omogućili našim korisnicima da dodatno diversificiraju svoje portfelje. Slično kao kod ulaganja u dionice, mnogi su se smatrali isključenima iz mogućnosti pristupa zlatu te im je bilo teško saznati odakle početi. Osigurali smo najjednostavniji i najjeftiniji mogući pristup zlatu, pri čemu korisnici mogu trgovati iznosima koji njima odgovaraju. Cilj nam je otvoriti nove financijske proizvode za naše korisnike i dati im što više mogućnosti tako da mogu štedjeti, ulagati i raspolagati svojim novcem onako kako oni to žele.”

Korisnici računa Metal i Premium moći će pristupiti zlatu nakon što ažuriraju aplikaciju Revolut i odaberu karticu ‘Commodities’ na upravljačkoj ploči. Za razliku od e-novca, zlato u Ujedinjenoj Kraljevini ne regulira Agencija za nadzor financijskih usluga odnosno ono nije regulirano propisima o elektroničkom novcu. Kao i kod svih ulaganja, kapital je izložen riziku.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Lifestyle

Osjećate konstantan umor, iscrpljenost bez obzira na količinu sna, bezvoljni ste i teže se nosite s radnim zadacima koje ste prije obavljali “kao od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.