Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Znate li gdje je skriveno blago superbogataša 21 trilijun dolara?

Znate li koliko iznosi trilijun? Globalna superbogata elita imala je do kraja 2010. godine najmanje 21 trilijun američkih dolara skrivenih u tajnim poreznim “krajevima” stoji u studiji konzultanta James Henrya, bivšeg glavnog ekonomista konzultantske kompanije McKinsey.

Znate li koliko iznosi trilijun? Globalna superbogata elita imala je do kraja 2010. godine najmanje 21 trilijun američkih dolara skrivenih u tajnim poreznim "krajevima" stoji u studiji konzultanta James Henrya, bivšeg glavnog ekonomista konzultantske kompanije McKinsey.

Tako se prema rezultatima studije u “poreznim rajevima” nalazi trilijuni dolara superbogatih. U studiji konzultanta James Henrya, bivšeg glavnog ekonomiste konzultantske kompanije McKinsey precizirana je i cifra od 21 trilijuna (21.000 milijardi) američkih dolara približna zajedničkom obujmu američke i japanske ekonomije.

U studiji, u kojoj su mu izvori bili podaci mnogobrojnih vlada država u svijetu, Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i Banke za međunarodne pogodbe, Henry dodaje da je ta brojka “umjeren” podatak i da bi pravi iznos bogatstva mogao biti i 32 triliona američkih dolara.

Njegova studija bavi se isključivo financijskim dobrima u bankama i investicijskim računima, dok druga sredstva, poput nekretnina i jahti, nije uračunao.

Gubitak od poreznih izbegavanja je, prema njegovim procjenama, ogroman. Dovoljno je velik da napravi značajnu razliku u financijama brojnih država.

Znate li koliko iznosi trilijun?

Ispisan na papiru, triljun je jedinica za kojom slijedi 12 nula. Kako se toliko nula može potrošiti?  Kada bi netko godišnje dobivao 1 milijun dolara da ih potroši, trebalo bi mu milijun godina da spiska trilijun dolara.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.