Promijenite perspektivu i izbjegnite stres!

Promijenite perspektivu i izbjegnite stres!

Možda uspijevate osigurati dobar život sebi i svojim zaposlenicima, ali istina je da radite više nego na bilo kojem drugom poslu koji ste do sada imali. Možda ste zarobljeni pod težinom činjenice da ste sami sebi šef, radite non-stop i sami sebi stvarate stres. Sve što ste htjeli izbjeći. No ne morate se tako osjećati. Istina je da možete osigurati novac za sebe, posao za druge i opet imati slobodnog vremena kojeg ste toliko priželjkivali. Samo treba znati kako to postići.

Pretvorite svoju tvrtku u nešto više od samo posla

Razmišljajte o svom poslu kao o nečemu odvojenomu od vas, kao neki drugi svijet, kao produkt vaših napora, kao stroj dizajniran da ispuni specifične potrebe, kao mehanizam koji vam daje više života, kao nešto stvoreno da zadovolji potrebe vaših potrošača ili kao rješenje za tuđi problem.

Zatim si postavite sljedeća pitanja:
1.    Kako da moj posao funkcionira i bez mene?
2.    Kako da moji zaposlenici rade i bez mog stalnog nadzora?
3.    Kako sistematiziram svoj posao da funkcionira glatko?
4.    Kako mogu posjedovati posao i istovremeno biti slobodan od njega?

Poznati odgovori

Nakon što razmislite o ovim pitanjima, shvatit ćete da ne znate odgovore, no rješenje je u promjeni perspektive o tome što vam predstavlja vaš posao i kako ga voditi bez stresa. Jedan od načina kako najbolje sistematizirati vaše poslovanje je pokušati raditi svaki posao samostalno. Na taj način ćete osobno vi, naći najlakša i najbrža rješenja za sve radne zadatke i izazove s kojima se vaša tvrtka svakodnevno suočava. Pronađite najbolje ili preferirane načine za ostvarivanje svakog zadatka. Tako ćete stvoriti sistem za izvršavanje svakog pojedinačnog zadatka na određen način, koji će biti lako slijediti. Sažmite sve operacije u jedan priručnik koji će biti dovoljno detaljan, a funkcije razumljive. Cilj je da se svaka nova osoba u vašoj tvrtki, može lako snaći i brzo pohvatati vaš način poslovanja. Nakon toga, moći ćete se odmoriti i pustiti da tvrtka funkcionira i bez vašeg stalnog vođenja. Vaš posao kao vlasnika, bit će samo promatranje kako vaša tvrtka raste.

Podijeli

Odgovori

Top