Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Promijenite perspektivu i izbjegnite stres!

Jeste li ikada sanjarili o tome kakav će vam život biti kao poduzetniku? Pokrenuli ste vlastiti posao kako bi imali slobodu i bili sami sebi šef ili ste htjeli osigurati posao i drugima? Na vaše iznenađenje nije tako ispalo? Nije kasno da preokrenete stvari.

Jeste li ikada sanjarili o tome kakav će vam život biti kao poduzetniku? Pokrenuli ste vlastiti posao kako bi imali slobodu i bili sami sebi šef ili ste htjeli osigurati posao i drugima? Na vaše iznenađenje nije tako ispalo? Nije kasno da preokrenete stvari.

Možda uspijevate osigurati dobar život sebi i svojim zaposlenicima, ali istina je da radite više nego na bilo kojem drugom poslu koji ste do sada imali. Možda ste zarobljeni pod težinom činjenice da ste sami sebi šef, radite non-stop i sami sebi stvarate stres. Sve što ste htjeli izbjeći. No ne morate se tako osjećati. Istina je da možete osigurati novac za sebe, posao za druge i opet imati slobodnog vremena kojeg ste toliko priželjkivali. Samo treba znati kako to postići.

Pretvorite svoju tvrtku u nešto više od samo posla

Razmišljajte o svom poslu kao o nečemu odvojenomu od vas, kao neki drugi svijet, kao produkt vaših napora, kao stroj dizajniran da ispuni specifične potrebe, kao mehanizam koji vam daje više života, kao nešto stvoreno da zadovolji potrebe vaših potrošača ili kao rješenje za tuđi problem.

Zatim si postavite sljedeća pitanja:
1.    Kako da moj posao funkcionira i bez mene?
2.    Kako da moji zaposlenici rade i bez mog stalnog nadzora?
3.    Kako sistematiziram svoj posao da funkcionira glatko?
4.    Kako mogu posjedovati posao i istovremeno biti slobodan od njega?

Poznati odgovori

Nakon što razmislite o ovim pitanjima, shvatit ćete da ne znate odgovore, no rješenje je u promjeni perspektive o tome što vam predstavlja vaš posao i kako ga voditi bez stresa. Jedan od načina kako najbolje sistematizirati vaše poslovanje je pokušati raditi svaki posao samostalno. Na taj način ćete osobno vi, naći najlakša i najbrža rješenja za sve radne zadatke i izazove s kojima se vaša tvrtka svakodnevno suočava. Pronađite najbolje ili preferirane načine za ostvarivanje svakog zadatka. Tako ćete stvoriti sistem za izvršavanje svakog pojedinačnog zadatka na određen način, koji će biti lako slijediti. Sažmite sve operacije u jedan priručnik koji će biti dovoljno detaljan, a funkcije razumljive. Cilj je da se svaka nova osoba u vašoj tvrtki, može lako snaći i brzo pohvatati vaš način poslovanja. Nakon toga, moći ćete se odmoriti i pustiti da tvrtka funkcionira i bez vašeg stalnog vođenja. Vaš posao kao vlasnika, bit će samo promatranje kako vaša tvrtka raste.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.