VAŽNO!!! – 10 tisuća hrvatskih web stranica nestaje s interneta

VAŽNO!!! – 10 tisuća hrvatskih web stranica nestaje s interneta

Jedna od novosti koje donosi novi Pravilnik je da sve registrirane besplatne domene više nisu registrirane na neodređeno vrijeme, već korisnik domene jednom godišnje mora potvrditi točnost podataka u Registru .hr domena i tako produžiti registraciju domene na još godinu dana.

10.000 neažuriranih domena!

Ovaj postupak je u potpunosti automatiziran i korisnici domena se na vrijeme putem elektroničke pošte o tome obavještavaju, dok se sam postupak produženja domena radi isključivo putem Interneta.Unatoč brojnim pokušajima stupanja u kontakt s korisnicima domena, i dalje postoji više od 10 tisuća .hr domena kod kojih nisu ažurirani podaci o elektroničkoj pošti korisnika domena iako su korisnici dužni redovno ažurirati podatke u Registru .hr domena!

Takvi korisnici ne primaju na vrijeme obavijesti o istjecanju domena pa se domene privremeno deaktiviraju na 15 dana, a nakon isteka ukupno 30 dana neprodužene domene automatski se brišu iz registra. Time web stranice, komunikacija putem elektroničke pošte, kao i svi drugi internetski servisi unutar te domene prestaju biti javno dostupni. Iz tog razloga CARNet poziva sve korisnike .hr domena da pristupe podacima u registru putem web stranice www.dns.hr i provjere svoje podatke i na taj način izbjegnu bilo kakav prekid u radu svojih internetskih servisa.

Podijeli

Odgovori

Top