Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Hrvatski proizvodi grade luksuznu turističku ponudu

Sve razvijenija turistička ponuda u Hrvatskoj pogoduje novim investicijama i novim vrijednostima širom zemlje.

Sve razvijenija turistička ponuda u Hrvatskoj pogoduje novim investicijama i novim vrijednostima širom zemlje. Slijedom ekspanzije potražnje i iz godine u godinu većim brojem turista, dolazi do potrebe za kontinuiranim povećanjem broja smještajnih kapaciteta i ležajeva. No, da bi vizure turističkih mjesta ostale u skladu s tradicionalnim stilovima, a hoteli i vile se uklopili u postojeće vizure i prirodni okoliš, ključno je da investitori i arhitekti inzistiraju na odgovarajućim materijalima. U isto vrijeme, materijali moraju visokom kvalitetom i funkcionalnošću odgovarati modernim standardima, ali i očekivanjima gostiju. Jedna od domaćih tvrtki koja tradicionalne proizvode nadopunjuje inovativnim obradama je PANA iz Međimurja.

„Domaći proizvođači zasigurno mogu i cijenom i kvalitetom svojih proizvoda konkurirati na tržištu, a posebno kada se radi o tvrtkama koje većinu svojih proizvoda plasiraju na inozemnom tržištu i pri tome se drže velikog broja odredbi i propisa te posjeduju odgovarajuće certifikate prema važećim normama i propisima. Takvim je proizvođačima potrebno dati još više prilika za sudjelovanje u ponudi i opremanju hotelskih kompleksa, jer time se podržava i domaći proizvod, a turistički sektor ima garanciju vrhunske kvalitete po realnoj cijeni.“ – izjavila je Nikolina Babić, direktorica tvrtke Pana.

PANA, kao domaći proizvođač drvenih i drvo-aluminijskih prozora, vrata i podova, posjeduje veliko iskustvo u suradnjama vezanim uz turističke objekte, a posebno ističu dva projekta koji su izvrstan primjer zajedničkog rada i truda domaćeg proizvođača, renomiranih hrvatskih arhitekata i vodećih hotelijerskih kuća, koji su rezultirali stvaranjem luksuzne priče koja privlači brojne posjetitelje.

Lošinj Hotels & Villas

Prvi od njih je rovinjsko apartmansko naselje s 4 zvjezdice Amarin, koje je za tvrtku Maistra projektirao arhitektonski biro 3LHD, dajući naselju svojstveni pečat kombiniranjem modularnih blokova čistih linija i prirodnih materijala. U takav koncept savršeno su se uklopili PANINI prozori istih karakteristika. Prozori su izrađeni od kvalitetnog lameliranog drva smreke, a obrađeni su lakovima koji ostavljaju strukturu drva vidljivom, čime se naglašava željeni spoj s prirodom. Ugrađena su stakla sa specijalnim faktorom blokade svjetlosti, a inovativni element predstavljaju prozori s punim drvenim panelima umjesto staklene ispune.

Drugi je projekt odrađen s arhitektima iz Matrica arhitekture i Arta-projektiranje za investitora Jadranka hoteli iz Malog Lošinja. Radi se o sve popularnijem konceptu boutique hotela Alhambra te luksuznim vilama Augusta i Hortenzija, smještenim u uvali Čikat. PANA je za ove objekte proizvela i ugradila prozore od visokokvalitetnog hrvatskog hrasta s drvenim griljama kao tradicionalnom vanjskom zaštitom od sunca, čime se, poštujući stroge uvjete nadležnog konzervatorskog odjela, zadržao originalni, a ujedno luksuzni šarm austro-ugarskih „ljepotica“.

„Navedeni projekti doista mogu služiti kao uzor, nadajmo se sve većem broju hrvatskih proizvođača koji tako doprinose razvitku turističke slike Hrvatske. To je i naš svojevrstan „izlog“ prema van, odnosno vid promicanja gospodarskih postignuća naše zemlje prema inozemnim gostima, što u konačnici može donijeti potencijalne poslove u inozemstvu i mogući izlaz iz teške gospodarske situacije ponekih dionika.“ – zaključila je Nikolina Babić.

###

Tvrtka PANA jedna je od vodećih domaći proizvođača drvenih i drvo-aluminijskih prozora, vrata i podova, a njena izvrsnost rada i konkurentnost proizvoda prepoznata je i na međunarodnom tržištu. Materijali koje upotrebljavaju u proizvodnji prozora, vrata i podova u potpunosti su ekološki i 100% reciklirajući, a odgovornost prema prirodi i okolišu potvrđena je prestižnim FSC certifikatom koji jamči poštivanje visokih ekoloških, socijalnih i ekonomskih standarda gospodarenja šumama.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.