Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

16. rujna otvara se IPARD natječaj za ruralni razvoj

Nakon ovog natječaja, do daljnjega neće biti raspisivanja drugih novih natječaja za tu ili druge IPARD mjere.

Nakon ovog natječaja, do daljnjega neće biti raspisivanja drugih novih natječaja za tu ili druge IPARD mjere.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, obavijestila je da će 16. rujna 2013. godine biti raspisan IPARD natječaj za Mjeru 202 “Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja”, a bit će otvoren do 18. listopada 2013. godine.

Nakon ovog natječaja, do daljnjega neće biti raspisivanja drugih novih natječaja za tu ili druge IPARD mjere.

Naime, obzirom na veliki interes za bespovratna sredstva IPARD programa te uslijed velikog broja zaprimljenih prijava na dosadašnje IPARD natječaje, čiji ukupni traženi iznos potpore premašuje trenutno raspoloživa sredstva, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do kraja 2013. godine, dok ne obradi sve do sada zaprimljene prijave, neće raspisivati nove natječaje.

Nakon toga, Agencija će u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, dogovoriti daljnje aktivnosti.

Nastavno na IPARD program, slijedom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Ministarstvo poljoprivrede radi na kreiranju mjera koje će se uvrstiti u Program ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014.-2020. te će do kraja ove godine biti dostupni detalji o mogućnostima za sufinanciranje investicija u ruralnim područjima za predstojeće razdoblje.

Program ruralnog razvoja pružat će mnogo više mogućnosti od IPARD programa za ulaganja u razvoj ruralnih područja. Kroz mjere Programa ruralnog razvoja sufinancirat će se projekti koji će pridonijeti intenziviranju i jačanju poljoprivrednih i ostalih gospodarskih aktivnosti, zapošljavanju stanovništva u ruralnom području te općenito održivom razvoju hrvatskih ruralnih područja.

Od početka provedbe IPARD programa (nakon 18 provedenih natječaja) do danas je u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimljeno 1142 projekta s ukupnom visinom ulaganja od 3,5 milijardi kuna te traženim iznosom potpore od 2,1 milijarde kuna.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.