Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

40 hrvatskih tvrtki na velesajmu u Bagdadu

Predstavnici 40 hrvatskih tvrtki sudjelovali su na 37. međunarodnom velesajmu u Bagdadu, na kojem su se od 1. do 10. studenoga predstavili izlagači iz šezdesetak zemalja.

Predstavnici 40 hrvatskih tvrtki sudjelovali su na 37. međunarodnom velesajmu u Bagdadu, na kojem su se od 1. do 10. studenoga predstavili izlagači iz šezdesetak zemalja.

Hrvatske tvrtke sudjelovale su na bagdadskom velesajmu u organizaciji Specijalne misije Republike Hrvatske i Hrvatske gospodarske kuće u Republici Irak, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Tijekom održavanja velesajma u hrvatskom paviljonu bili su organizirani radni stolovi za energetiku, prehranu i poljoprivredu, građevinarstvo, te razminiranje i vojnu industriju. Na jednom od radnih stolova, kao gost u hrvatskom paviljonu, predstavilo se iračko Ministarstvo industrije.

Hrvatska – zemlja partner

S obzirom da je Republika Hrvatska bila zemlja partner 37. bagdadskog međunarodnog velesajma, trećeg dana njegovog održavanja organiziran je Hrvatski dan, a tim se povodom u hrvatskom paviljonu okupilo oko 250 uzvanika iz iračkog javnog, političkog i gospodarskog života, među kojima i predstavnici iračkih ministarstava industrije, vodnih resursa i struje.

Šef Specijalne misije u Iraku veleposlanik Jerko Vukas upoznao ih je s mogućnostima gospodarske suradnje s predstavljenim hrvatskim tvrtkama te istaknuo njihovu želju za sudjelovanjem u poslovnim projektima vezanima uz obnovu i izgradnju Iraka.

Na području Iraka trenutno posluje 14 hrvatskih tvrtki, a imajući u vidu iskazani interes za sudjelovanjem na ovogodišnjem velesajmu u Bagdadu očekuje se daljnji napredak u povezivanju hrvatskih i iračkih gospodarskih subjekata, navode iz Ministarstva vanjskih poslova.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.