Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

50 inovativnih projekata ostvarilo potporu od ukupno 15 milijuna kuna

Završen je 5. krug natječaja Programa provjere inovativnog koncepta (PoC) u sklopu kojeg su zaprimljene 362 pretprijave, 226 natjecatelja zadovoljilo je uvjete za prezentiranje ispred BICRO evalucijakog odbora od kojih je 50 projekata odobreno za sufinanciranje.

Završen je 5. krug natječaja Programa provjere inovativnog koncepta (PoC) u sklopu kojeg su zaprimljene 362 pretprijave, 226 natjecatelja zadovoljilo je uvjete za prezentiranje ispred BICRO evalucijakog odbora od kojih je 50 projekata odobreno za sufinanciranje.

Poslovno – inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO) je središnja ustanova pružanja financijske potpore inovativnim i tehnološki usmjerenim tvrtkama u Hrvatskoj. BICRO razvija i koordinira mjere nacionalne politike vezane uz inovacije i potrebne financijske instrumente s krajnjim ciljem motiviranja privatnog i javnog sektora za ulaganje u istraživanje i razvoj.

Uspješnost u provedbi programa BICRO je potvrdio i ulaskom u Europsku udrugu nacionalnih inovacijskih agencija – TAFTIE. Program provjere inovativnog koncepta podupire pred-komercijalne aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacije, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi. Financijska sredstva 5. Kruga natječaja PoC osigurana su iz zajma Svjetske banke za Drugi Projekt tehnologijskog razvoja MZOS-a (STP II).

Za evaluaciju je formirano 16 evaluacijskih odbora prema 8 tehnoloških područja. Ukupno su sudjelovala 44 vanjska stručnjaka, odnosno poslovno tehničko-tehnološka evaluatora (PTTE) iz različitih tehnoloških područja i 3 poslovno-financijska evaluatora (PFE).

Rezultate i popis 50 odobrenih projekata za koje je namijenjeno gotovo 15 milijuna kuna možete pogledati ovdje.

Natjecatelji odobrenih projekata bit će pravovremeno obaviješteni o daljnjim koracima postupka ugovaranja. Svečana dodjela ugovora održat će se 11. prosinca 2013. godine u sklopu konferencije „Internacionalizacija inovacija i poduzetništva“ u hotelu Sheraton s početkom u 9 sati.

Popis ostalih pozitivno ocjenjenih projekata kojima nije odobreno sufinanciranje zbog nedovoljno raspoloživih sredstava nalazi se ovdje.

Projekti koji se ne nalaze u popisu odobrenih i pozitivno ocjenjenih projekata su negativno ocjenjeni u postupku evaluacije. Svi natjecatelji će dobiti službenu obavijest o ishodu prijavljenog projekta.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Lifestyle

Osjećate konstantan umor, iscrpljenost bez obzira na količinu sna, bezvoljni ste i teže se nosite s radnim zadacima koje ste prije obavljali “kao od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.