Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

7 savjeta za poboljšanje vašeg posla

Za uspjeh u poslu danas, trebate biti jako fleksibilni i imati dobre vještine organizacije i planiranja.

Za uspjeh u poslu danas, trebate biti jako fleksibilni i imati dobre vještine organizacije i planiranja. Puno ljudi svoj posao započne misleći da će upaliti svoja računala ili otvoriti vrata mušterijama i novac će lagano početi sjedati u njihove džepove. Na kraju ostanu neugodno iznenađeni kada shvate da u poslu danas, bilo da se radi o internet zaradi ili nečem drugom, to i ne ide tako lako. 

Važno je isplanirati puno koraka koji će vam osigurati uspjeh. Za one koji nisu još odlučili u kojem poslovnom smjeru krenuti, današnja situacija nudi dosta prilika. Neki su poslovni smjerovi puno isplativiji od drugih. Poslovi kao dostavne službe, otvaranje online trgovina ili kladionica poput bet365 hrvatska te različite službe savjetovanja, trenutno su vrlo profitabilni.

Naravno, odabir u kojem poslovnom smjeru želite ići je također vrlo važan korak, ali taj dio treba prepustiti samim entuzijastima, a mi ćemo se bazirati na korake koji su potrebni nakon otvaranja posla. 

Organizirajte se

Kako bi svom poslu osigurali uspjeh, morate se organizirati i ne možemo dovoljno naglasiti koliko je to važno. Organizacija će vam pomoći da završite sve poslove u roku i uvijek budete u toku događanja. Najjednostavniji oblik organizacije je naravno stvaranje popisa zadataka koji se trebaju obaviti. Tako nećete zaboraviti ništa i možete određenim redoslijedom rješavati zadaće jednu po jednu.

Vodite detaljan zapisnik

Svi uspješni poslovi vode detaljan zapisnik svojih akcija i obavljenih zadataka. Ne treba posebno niti spominjati kolike su prednosti kada u svakom trenutku imate dostupne sve statistike jer možete unaprijed predvidjeti slične situacije koje će se desiti u budućnosti.

Analizirajte konkurenciju 

Koja god bila vrsta vašeg posla, bilo da se radi o klasičnom offline poslu ili nekom od freelancing poslova online, imat ćete konkurenciju i nećete biti jedini na tržištu. Ne bojte se proučavati i učiti od svoje konkurencije kako bi usavršili sebe. To sasvim sigurno može unaprijediti vaš posao i naposljetku vam donijeti veću zaradu i prihode.

Budite kreativni

Kada ste shvatili da imate konkurenciju, vrijeme je da postanete kreativni. Svaki posao mora gledati na to da se razlikuje od konkurencije i bude jedinstven na svoj način. Nove ideje i pristupi svakodnevnom poslu mogu biti jako isplativi u konačnici. U današnje vrijeme se zapravo više nego ikad traže nove ideje i koncepti koji će unaprijediti posao.

Ostanite fokusirani

Stara poslovica kaže: “Rim nije izgrađen u danu”. Ona se definitivno može primijeniti na vaš posao. Kao što smo ranije rekli, novac neće momentalno doći sam od sebe već je potrebno puno vremena. U čitavom tom periodu morate zadržati svoj fokus i ne posustati sa svojim trudom.

Spremite se na žrtvovanje

Naporni rad se isplati, ali sa sobom nosi mnoge žrtve. Biti vrijedan i truditi se često znači da ćete imati sve manje slobodnog vremena, a ono je mnogima prilično važno i žele ga imati što više. Ponekad ćete se morati žrtvovati na taj način i vaša obitelj to mora razumjeti.

Budite konstantni

Kod svakog posla, jedna od najvažnijih vrlina je konstantnost. Koju god vrstu usluge pružali svojim klijentima, oni će od vas zahtijevati da uvijek budete na visokoj razini. To će ih naravno natjerati da vam se iznova vraćaju i razviju razne oblike simpatija prema vašim uslugama.

 


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.