Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

85% potrošača želi više obnovljive energije

Dvije globalne studije koje je naručio Vestas, danski proizvođač vjetroturbina, otkrile su kako 85% potrošača želi više energije iz obnovljivih izvora, a čak 49% ih je spremno platiti više za proizvode koji su proizvedeni pomoću obnovljivih izvora energije.

Dvije globalne studije koje je naručio Vestas, danski proizvođač vjetroturbina, otkrile su kako 85% potrošača želi više energije iz obnovljivih izvora, a čak 49% ih je spremno platiti više za proizvode koji su proizvedeni pomoću obnovljivih izvora energije.

Nadalje, studije su pokazale kako velike korporacije i dalje povećavaju i preferiraju investiranje u obnovljive izvore energije.

Podaci su preuzeti iz dvije globalne studije: Global Consumer Wind Study 2012 (GCWS), godišnje studije koju provodi TNS Gallup, a vezana je uz odluke konačnih potrošača o obnovljivim izvorima energije, te Corporate Renewabel Energy Index Report 2012 (CREX), koji provodi Bloomberg New Energy Finance, te je svojevrsni indeks tvrtki koje dobrovoljno koriste obnovljive izvore energije.

CREX je pokazao kako su globalna ulaganja u obnovljive izvore energije nastavila kontinuirano rasti. U 2011. neto ulaganja u obnovljive izvore energije premašila su ulaganja u proizvodnju energije iz konvencionalnih goriva (237 milijardi dolara naspram 223 milijarde dolara).

Potrošači žele kupovati proizvode nastale energijom vjetra

GCWS je pak pokazao kako 45% potrošača smatra kako su klimatske promjene jedan od top tri problema današnjice, dok je čak 62% ispitanika izjavilo kako su spremni kupovati proizvode nastale isključivo uz pomoć energije vjetra.

U Vestasu vjeruju kako su upravo korporacije dio rješenja u pogledu stvaranja dovoljno električne energije za rastuće svjetske potrebe, ali bez povećanja emisija CO2.

Morten Albaek, viši potpredsjednik marketinga, komunikacija i korporativnih odnosa u Vestasu, izjavio je: “Trendovi ulaganja privatnih kompanija u OIE vrlo su pozitivni, te uskoro očekujemo još veći uzlet ulaganja u OIE”

“Rezultati CREX-a pokazuju kako korporacije sve više preuzimaju aktivnu ulogu u kupovini električne energije direktno od proizvođača iz obnovljivih izvora. Smatram kako će razina i brzina rasta ovog načina poticanja OIE ovisiti o razini političke i regulatorne podrške, ali i o daljnjem rastu troškovne učinkovitosti ovih tehnologija”, napomenuo je Michael Liebreich, izvršni direktor Bloomberg New Energy Finance-a.

Portal croenergo.eu/ENERGO MEDIA SERVIS

Napisao

Pročitajte još:

Energetika

Tvrtki Supernova projekti d.o.o. kao nositelju projekta dodijeljena su bespovratna sredstva za projekt povećanja korištenja obnovljivih izvora energije u vlastitim trgovačkim centrima u Hrvatskoj,...

Energetika

Šesta epizoda Koordinacije donosi priču o vjetroparku u Senju, sunčanoj elektrani na otoku Visu te elektrani na biomasu u Grubišnom Polju.

Energetika

Obnovljivi izvori energije, solidarna ekonomija, prehrambeni suverenitet, klimatske promjene i energetski održive zadruge teme su koje će obilježiti glavni program međunarodne konferencije „Dobra energija...

Energetika

Danas se u Zagrebu, u hotelu Westin, održava 6. međunarodna energetska konferencija o biomasi i OIE. Nekoliko tehnologija proizvodnje energije, osobito energija vjetra, male hidrocentrale,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.