Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Startupima i developerima rok za prijavu na otvoreni poziv u projektu symbIoTe do kraja veljače

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) i Vipnet članovi su međunarodnog konzorcija na projektu symbIoTe sastavljenog od 14 članova iz 8 zemalja. Projekt je financiran iz EU programa Obzor 2020., usmjerenog na istraživanje i inovacije, s budžetom od 7,1 milijuna eura. Konzorcij je 30. studenoga objavio otvoreni poziv za nove partnere čije će se aktivnosti financirati iz dijela navedenog budžeta.symbIoTe je projekt financiran u okviru programa Horizon 2020, ICT 2015.

Konzorcij se sastoji od: Intracom SA Telecom Solutions (Grčka); Fraunhofer (Njemačka), AIT (Austrija), University of Vienna (Austrija), National Inter-University Consortium for Telecommunications(Italija), ATOS Research Španjolska), Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Hrvatska), Nextworks (Italija), Sensing & Control (Španjolska), Ubiwhere (Portugal), Unidata (Italija), PSNC (Poljska), NA.VI.GO. (Italija), Vipnet (Hrvatska). Više o programu Obzor 2020. možete pronaći na poveznici: OBZOR2020

Projekt symbIoTe definira otvorena sučelja i razvija softversko rješenje za interoperabilnost i suradnju IoT platformi koristeći postojeće standarde i protokole.

Članovi konzorcija unose u projekt vlastite platforme, zatvorenog i otvorenog kôda, koje postaju dio tog budućeg IoT ekosustava.

U planu je ispitati predloženi sustav u pet korisničkih okolina iz svakodnevnog života kako bi se ocijenila primjenjivost rješenja: u domovima, obrazovnim institucijama, stadionima, transportu te u plovidbi.

Konzorcij poziva partnere slijedećih profila i područja interesa:

  • Developere i vlasnike IoT platformi koji žele programski nadograditi postojeće IoT platforme novim funkcionalnostima i implementirati otvorena sučelja kako bi njihove platforme postale interoperabilne.
  • Developere aplikacija koji žele razviti inovativne korisničke IoT aplikacije koristeći prednosti sustava symbIoTe za pristup uređajima iz različitih platformi.
  • Skupine krajnjih korisnika za sudjelovanje u specifičnim testovima aplikacija u različitim okolinama čiji je cilj potvrditi i demonstrirati vrijednost koju nudi symbIoTe.

Konzorcij symbIoTe stvara otvoreni kôd korištenjem agilnog pristupa za razvoj softvera. Developeri iz različitih institucija ujedinili su snage radi implementacije programskih komponenti za četiri domene: aplikacije, računalni oblak, pametni prostori i pametni uređaji.

Članovi konzorcija symbIoTe podržat će odabrane partnere u svakoj fazi suradnje te uložiti vrijeme i trud kako bi im omogućili razvoj rješenja koja imaju potencijal digitalizacije naše fizičke okoline.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.