Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Osobne financije

Addiko banka i Štedopis educiraju poduzetnike kako pratiti imovinu i obaveze

Mala i srednja poduzeća čine 99 posto hrvatskog gospodarstva i zapošljavaju 77 posto ukupno zaposlenog stanovništva.

Mala i srednja poduzeća čine 99 posto hrvatskog gospodarstva i zapošljavaju 77 posto ukupno zaposlenog stanovništva. Nažalost, tek ih 50 posto uspijeva premašiti pet godina poslovanja, a razlog tome najčešće su pogrešne financijske odluke te neučinkovito upravljanje novcem. S ciljem jačanja njihove financijske pismenosti, Addiko banka je u suradnji sa Štedopisom, Institutom za financijsko obrazovanje, pokrenula projekt „Upoznajte svoje poslovanje“, a u tijeku je treći ciklus edukacija pod nazivom Bilanca – kako pratiti imovinu i obveze.

Kroz pet edukativnih ciklusa Addiko banka i Štedopis omogućavaju poduzetnicima dublje razumijevanje financijske strane poslovanja, koje pomaže u lakšem donošenju dobrih poslovnih odluka utemeljenih na provjerenim informacijama te vođenju unosnijeg poslovanja. Nakon ciklusa posvećenih upravljanju novcem i razumijevanju ključnih financijskih izvještaja, u okviru trećeg ciklusa poduzetnici mogu naučiti što je bilanca i kako iz nje iščitati informacije o imovini tvrtke, financiranju te financijskom položaju tvrtke. Kao što je to slučaj i s dosadašnjim edukacijama, i nakon ove cjeline nalazi se e-kviz koji sadrži 10 pitanja za provjeru znanja.

Praktičan sadržaj edukacija obrađuje poslovne događaje povezane s novcem i nudi odgovore na pitanja s kojima se mali i srednji poduzetnici susreću u svakodnevnom poslovanju. Jednostavnim jezikom objašnjava ključne financijske izvještaje, upoznaje polaznike s osnovnim računovodstvenim konceptima i razlikama između novčanog toka i dobiti. Osim što im omogućava bolje razumijevanje računovodstvene terminologije i odnosa s dužnicima i vjerovnicima, financijsko znanje koje stječu poduzetnicima štedi i dragocjeno vrijeme provedeno na administrativnim zadacima koji se mogu automatizirati. Financijski pismeni poduzetnici efikasnije se fokusiraju na strategije koje pomažu rastu poslovanja te lakše usvajaju terminologije financija i računovodstva.

Projekt financijske pismenosti za poduzetnike „Upoznajte svoje poslovanje“ nadovezuje se na vrlo uspješan projekt financijske pismenosti za građane „Zašto ovo nismo učili u školi?“, koji je također proizašao iz suradnje sa Štedopisom.

Pročitajte još:

Ekonomija

U poljoprivredi su u posljednjih godinu dana najviše poskupili krumpir, žitarice, gnojivo i energenti, pokazuju najsvježiji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni krajem...

Poduzeća

Amazon se pohvalio godišnjim rastom prihoda svog Amazon Web Servicesa (AWS) od 33 posto u drugom kvartalu ove godine, što znači da je ta...

Marketing i prodaja

Osim izvrsnim okusima, Dorina se okitila i važnom međunarodnom nagradom.

Komunikacija

Ne možete razgovarati, a da nikad ne napravite nikakvu pogrešku. To je moguće jedino ako stalno šutite!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.