Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Aflatoksin pronađen u još četiri vrste mlijeka! Ima li na tržištu zdravog mlijeka?

Uzorkovana mlijeka su uzeta s polica Konzuma, Mercatora i Lidla. Najveća koncentracija aflatoksina od 0,364 mikrograma pronađena je u Meggle mlijeku od 2,8% mliječne masti.

Uzorkovana mlijeka su uzeta s polica Konzuma, Mercatora i Lidla. Najveća koncentracija aflatoksina od 0,364 mikrograma pronađena je u Meggle mlijeku od 2,8% mliječne masti.

Čini se da više nema šale, mlijeko na policama hrvatskih trgovačkih lanaca je upitne kakvoće. Posljednji nalazi koje je načinila Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja pokazali su povećanu koncentraciju aflatoksina u četiri vrste mlijeka.

Analizirana su mlijeka četiri hrvatska proizvođača, pet iz Bosne i Hercegovine i tri iz Europske unije. U četiri uzorka pronađena je povećana koncentracija aflatoksina. Uzorkovana mlijeka su uzeta s polica Konzuma, Mercatora i Lidla.

Najveća koncentracija aflatoksina od 0,364 mikrograma pronađena je u Meggle mlijeku od 2,8% mliječne masti. Povišena koncentracija aflatoksina pronađena je u Dukatovom trajnom mlijeku od 3,8% mliječne masti te u Mercatorovom mlijeku od 2,8% mliječne masti koje je proizvedeno u Tuzli. Nedopuštena razina aflatoksina pronađena je i u Lidlovom trajnom mlijeku od 2,8% mliječne masti, a mlijeko je, također, uvezeno iz BiH.

Sva navedena mlijeka povlače se s tržišta!

Napisao

Pročitajte još:

DOP

U ovogodišnjemu izdanju ekološkoga projekta Coca-Cole, Konzuma i Udruge gradova Od izvora do mora sudjelovat će čak 28 gradova.

Ljudski resursi

Ovo najnovije ulaganje nastavak je kontinuiranih napora Konzuma da osigura što je moguće bolje radne uvjete za svoje zaposlenike.

DOP

Konzum će donirati ukupno 200.000 kuna za deset organizacija koje pomažu potrebitima, a kao i prošle godine donaciji se mogu pridružiti i svi Konzumovi...

DOP

I ove godine Konzum i Mastercard ujedinjuju snage u pružanju pomoći socijalno ugroženim obiteljima s djecom predškolske i školske dobi u Hrvatskoj, kao i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.