Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Aflatoksin pronađen u još četiri vrste mlijeka! Ima li na tržištu zdravog mlijeka?

Uzorkovana mlijeka su uzeta s polica Konzuma, Mercatora i Lidla. Najveća koncentracija aflatoksina od 0,364 mikrograma pronađena je u Meggle mlijeku od 2,8% mliječne masti.

Uzorkovana mlijeka su uzeta s polica Konzuma, Mercatora i Lidla. Najveća koncentracija aflatoksina od 0,364 mikrograma pronađena je u Meggle mlijeku od 2,8% mliječne masti.

Čini se da više nema šale, mlijeko na policama hrvatskih trgovačkih lanaca je upitne kakvoće. Posljednji nalazi koje je načinila Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja pokazali su povećanu koncentraciju aflatoksina u četiri vrste mlijeka.

Analizirana su mlijeka četiri hrvatska proizvođača, pet iz Bosne i Hercegovine i tri iz Europske unije. U četiri uzorka pronađena je povećana koncentracija aflatoksina. Uzorkovana mlijeka su uzeta s polica Konzuma, Mercatora i Lidla.

Najveća koncentracija aflatoksina od 0,364 mikrograma pronađena je u Meggle mlijeku od 2,8% mliječne masti. Povišena koncentracija aflatoksina pronađena je u Dukatovom trajnom mlijeku od 3,8% mliječne masti te u Mercatorovom mlijeku od 2,8% mliječne masti koje je proizvedeno u Tuzli. Nedopuštena razina aflatoksina pronađena je i u Lidlovom trajnom mlijeku od 2,8% mliječne masti, a mlijeko je, također, uvezeno iz BiH.

Sva navedena mlijeka povlače se s tržišta!


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.