Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Agrokor kupnjom Mercatora stabilizira slovenski financijski sustav

Dvije najveće slovenske banke, Nova Ljubljanska Banka d.d. i Nova Kreditna Banka Maribor d.d., nalaze se u skupini dioničara koji su 14. lipnja za 240 milijuna eura Agrokoru prodali 53-postotni udio u Mercatoru

Dvije najveće slovenske banke, Nova Ljubljanska Banka d.d. i Nova Kreditna Banka Maribor d.d., nalaze se u skupini dioničara koji su 14. lipnja za 240 milijuna eura Agrokoru prodali 53-postotni udio u Mercatoru

Prodaja Mercator Poslovnog Sistema koncernu Agrokoru ubrizgat će potrebnu gotovinu u slovenske banke i time pomoći stabilizirati financijski sustav u toj zemlji, navodi se u poruci skupine dioničara koji su u petak prodali Agrokoru 53 posto udjela u slovenskom maloprodajnom lancu.

“Uspješna prodaja Mercatora povećala bi priljev kapitala njegovim dioničarima, uključujući financijske institucije kojima treba dodatni kapital”, kazala je skupina prodavatelja Mercatora za agenciju Bloomberg u poruci poslanoj elektronskom poštom posredstvom PR tvrtke Futura sa sjedištem u Ljubljani.

“To bi pomoglo stabilizirati slovenski bankovni sustav sukladno zahtjevima Europske unije”, navodi se u poruci.

Dvije najveće slovenske banke, Nova Ljubljanska Banka d.d. i Nova Kreditna Banka Maribor d.d., nalaze se u skupini dioničara koji su 14. lipnja za 240 milijuna eura Agrokoru prodali 53-postotni udio u Mercatoru.

Slovenija pokušava pronaći način da ne postane šesta članica eurozone koja će zatražiti međunarodnu pomoć, a planira povećati kapital banaka za 900 milijuna eura. Europska komisija upozorava da će taj iznos možda morati biti i veći, navodi Bloomberg.

Transparentna procedura koja je u cijelosti poštivala pravila o natjecanju također će poboljšati imidž Slovenije među međunarodnim ulagačima, ističe se u poruci te skupine dioničara.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Narodne obveznice imaju i brojne nedostatke koje je potrebno uzeti u obzir prije ulaganja.

Financije

Ulaganje u obveznice, zbog isplate uloženog iznosa po dospijeću, smatra se konzervativnijim oblikom ulaganja.

Financije

Ali u što investirati? Koje sve opcije stoje pred vama i kako odabrati najbolju i najsigurniju?

Poduzeća

Maraska d.d. proizvodi bezalkoholna pića i jaka alkoholna pića, a među njima su najpoznatiji sokovi Amarena i likeri Maraschino, Pelinkovac, Orahovac, Travarica, Šljivovica te...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.