Agrokor otkupio vlastite obveznice

Agrokor otkupio vlastite obveznice

Riječ je o obveznicama izdanim temeljem ugovora za izdavanje obveznica od 7. prosinca 2009. godine, a Agrokor je prijevremeni otkup izvršio krajem prošlog tjedna.

Prijevremenim otkupom prestale su sve obveze Agrokora s osnove izdanih obveznica, a time prestaju i obveze tvrtki koje su bile jamci za to izdanje obveznica, objavili su iz Jamnice, Leda i PIK-a Vinkovci.

Inače, Agrokor je tijekom travnja ugovorio dva kredita koji će, kako su najavili iz tog koncerna, podržati Agrokor u refinanciranju postojećih financijskih obveza i daljnjem razvoju kompanije.

Tako je Agrokor 10. travnja u Moskvi s ruskom Sberbank potpisao ugovor o sindiciranom zajmu u iznosu od 600 milijuna eura, zajam je odobren na sedam godina, a potpisnici nisu htjeli govoriti koja je kamatna stopa, već samo da se radi o znatno povoljnim uvjetima.

Početkom ovog tjedan objavljeno je da je Agrokor 17. travnja s francuskom bankom BNP Paribas Fortis ugovorio kredit u iznosu od 50 milijuna eura. Glavnica kredita je podijeljena u dvije tranše u iznosu od 25 milijuna eura, a odobren je s rokom povrata prve tranše od 6 mjeseci od dana povlačenja sredstava i druge tranše od 18 mjeseci od dana sklapanja ugovora.

Podijeli

Odgovori

Top