Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Agrokor preuzima Tisak?

Agrokor je danas izvijestio Zagrebačku burzu da je 17. travnja prešao prag od 75 posto dionica s pravom glasa u toj tvrtki, pa je istoga dana nastala obveza za preuzimanjem

Agrokor je danas izvijestio Zagrebačku burzu da je 17. travnja prešao prag od 75 posto dionica s pravom glasa u toj tvrtki, pa je istoga dana nastala obveza za preuzimanjem

Agrokor je danas izvijestio da je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Tiska, jer je prešao prag od 75 posto dionica s pravom glasa u toj tvrtki, a u tome taj koncern zajednički djeluje s Adrisom.

Agrokor je danas izvijestio Zagrebačku burzu da je 17. travnja prešao prag od 75 posto dionica s pravom glasa u toj tvrtki, pa je istoga dana nastala obveza za preuzimanjem.

Upisani temeljni kapital Tiska iznosi 238,78 milijuna kuna, te je podijeljen na 1 redovnu dionicu serije AI, nominalnog iznosa 120.000 kuna, te 2.386.587 dionica serije AII, koje glase na ime, svaka nominalne vrijednosti 100 kuna.

Agrokor drži 1.291.895 redovitih dionica Tiska s pravom glasa AII, što predstavlja 54,23 posto od ukupnog broja dionica s pravom glasa, kao i 0,95655 dijelova 1 dionice serije A.

Temeljem sporazuma o razumijevanju od 17. travnja, Agrokor zajednički djeluje sa Adrisom, koji posjeduje 617.227 dionica AII serije, što predstavlja 25,86 posto temeljnog kapitala Tiska.

Tako Adris i Agrokor zajedno drže 1.909.122 redovnih dionica serije AII, odnosno 79,99 posto temeljnog kapitala Tiska.

Budući da je to informacija za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica Tiska, Zagrebačka burza odlučila je jutros obustaviti trgovanje dionicom Tiska do 11,30 sati kako bi se javnost potpuno i točno informirala o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Jučer je na Zagrebačkoj burzi cijena dionica Tiska iznosila 197 kuna.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Ali u što investirati? Koje sve opcije stoje pred vama i kako odabrati najbolju i najsigurniju?

Poduzeća

Maraska d.d. proizvodi bezalkoholna pića i jaka alkoholna pića, a među njima su najpoznatiji sokovi Amarena i likeri Maraschino, Pelinkovac, Orahovac, Travarica, Šljivovica te...

Ekonomija

Mreža OEX shopova sve je rasprostranjenija te je od sada i logistički osnažena novom partnerskom suradnjom s Tiskom, vodećim hrvatskim maloprodajnim lancem kiosaka.

Lifestyle

Rihannine dionice vrijede 1,4 milijarde dolara.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.