Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

AI2FUTURE konferencija o inovacijama, primjenama i budućnosti koju kreira umjetna inteligencija

8. izdanje AI2Future, jedine domaće konferencije u potpunosti posvećene umjetnoj inteligenciji.

Zagrebački Kraš Auditorium će u četvrtak i petak, 19. i 20.10, ugostiti 8. izdanje AI2Future, jedine domaće konferencije u potpunosti posvećene umjetnoj inteligenciji.  Godišnja konferencija u organizaciji CroAI udruge okupit će više od 400 sudionika, developere, tvrtke koje poslovanje zasnivaju na umjetnoj inteligenciji, startupe i entuzijaste. Tijekom dva dana programa 50 stranih i domaćih predavača predstavit će brojne uspješne primjere realizacije projekata i najnovija dostignuća te raspravljati o izazovima najvažnije tehničke revolucije. Razgovarat će se i o budućnosti poslovanja, promjenama koje donosi umjetna inteligencija te o tome kako da tvrtke i pojedinci postanu aktivni sudionici razvoja temeljenog na umjetnoj inteligenciji.

AI2FUTURE konferencija prepoznatljiva je po svom pristupu – u programu donosi najnovije spoznaje i znanstvena dostignuća na području umjetne inteligencije, no fokus je i na primjeni u poslovanju iz tehničke i iz biznis perspektive. Na konferenciji će sudionici ove godine moći poslušati predavače koji dolaze iz uglednih međunarodnih tvrtki, kao što su LEGO System, Google DeepMind i Philips, vodeće domaće AI poduzetnike i pionire te brojne znanstvenike s uglednih sveučilišta.

Među istaknutim predavačima je i Jesper Soderberg. Senior Digital Play Manager u LEGO System, istražuje i razvija tehnologije koje će igre učiniti još zabavnijima, inspirativnijima i izazovnijima – i za djecu i za odrasle. Govorit će o tome kako uz pomoć umjetne inteligencije LEGO stvara još zabavnija iskustva koja imaju i fizičke i interaktivne komponente. Matko Bošnjak doktorirao je računalnu znanost u Londonu i u svom radu je fokusiran na rješavanje izazova na području strojnog učenja i umjetne inteligencije. Bošnjak je viši znanstveni suradnik u Google DeepMindu, istraživačkom laboratoriju za umjetnu inteligenciju, čija se rješenja i alati nakon temeljitog ispitivanja primjenjuju širom svijeta. Na konferenciji će govoriti o najnovijim dostignućima jedne od najutjecajnijih svjetskih tvrtki na području umjetne inteligencije. Ivan Vulić, član istraživačkog tima u Language Technology Labu na Sveučilištu Cambridge, govorit će o modelima dubokog učenja, odnosno o modularnom dubokom učenju i o njegovim primjenama na području obrade prirodnog jezika (Natural Language Processing) i na drugim područjima.

Sudionici će moći birati između tri paralelna programska smjera – inženjerskog, istraživačkog i novog poslovnog smjera. Poslovni smjer predavanja donijet će pregled najboljih praksi vezanih uz prilagodbu i unaprjeđenje poslovanja u eri umjetne inteligencije. Istraživački smjer će prezentirati istraživačke projekte s hrvatskih tehničkih fakulteta – koji već sutra mogu biti inovacije koje će promijeniti način na koji živimo i radimo, a inženjerski smjer će predstaviti istaknute primjere poslovne primjene umjetne inteligencije.

Tijekom konferencije u izložbenom prostoru sudionici će moći upoznati i predstavnike 10 AI startupova koji će, zahvaljujući podršci Hrvatskog Telekoma i Fortenove, predstaviti čime se bave i možda zainteresirati potencijalne investitore ili potaknuti entuzijaste da svoju ideju pretvore u startup projekt.

Službeni jezik konferencije je engleski, a više informacija o konferenciji možete pronaći na www.ai2future.com.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.