Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ako tražite posao u inozemstvo, pripazite na sljedeće…

Posao u inozemstvu može biti uzbudljiva prilika, ali i veliki izazov u karijeri pojedinca.

Posao u inozemstvu može biti uzbudljiva prilika, ali i veliki izazov u karijeri pojedinca.

Nova iskustva, ljudi i okruženje nestrpljivo čekaju na vas. S druge strane, nije tako jednostavno ostaviti sve, spakirati kofere i otići u drugu državu.

Kod potrage posla u inozemstvu, potrebno je:

1)    Osvježiti svoje znanje stranih jezika – razne internetske stranice nude besplatne online testove stranih jezika pomoću kojih možete provjeriti svoju razinu poznavanja određenih stranih jezika. Ukoliko želite steći nova znanja kako biste bolje konkurirali na stranom tržištu rada, iskoristite popust preko EduCentar portala

2)    Prilagodite svoj životopis zemlji u kojoj želite raditi – formati životopisa ovise o poslovnoj kulturi zemlje, stoga prilagodite svoj životopis kako ne biste bili ‘diskvalificirani’.

Primjerice u Njemačkoj je standard da životopis sadrži fotografiju, dok je popis hobija ‘omražen’. Ako se odlučite za potragu posla u Australiji istaknite u svom životopisu društvenu angažiranost, dok kod Šveđana najbolje ‘prolaze’ životopisi bogati iskustvom u dodatnim poslovima.

3)    Oblikujte svoj profesionalni profildruštvene mreže su sve više referentna točka za provjeru kandidata stoga nemojte zaboraviti svoj online životopis. Osim što na portalu MojPosao možete kreirati svoj profil, pripazite i na informacije koje dijelite na društvenim mrežama. Poslodavcima je bitno jesu li njihovi kandidati u privatno vrijeme pozitivne osobe i koje su im vrijednosti bitne.

4)    Istražite stranog poslodavca – budući da je odlazak u inozemstvo svojevrsni put ‘u nepoznato’ svakako dobro istražite željenog poslodavca. Postoje razni forumi gdje možete upoznati ljude koji već imaju iskustvo rada u inozemstvu i gdje možete naći preporuke za regionalne agencije koje posreduju u zapošljavanju. Jedan takav forum možete pronaći ovdje.

Što se tiče ponude poslova u inozemstvu, tijekom ove godine na portalu MojPosao objavljeno je više od 260 oglasa za rad izvan Hrvatske. Najviše oglasa odnosilo se na Turizam i ugostiteljstvo, dok je obzirom na zemlju rada dominirala Njemačka.

Izdvajamo sljedeće poslove u inozemstvu:

– Ukoliko ste završili srednju ili višu medicinsku školu te imate minimalno 2 godine radnog iskustva, prijavite se za posao u Velikoj Britaniji.

– Tvrtka na području Njemačke zapošljava dipl. ing. elektrotehnike ili ing. elektrotehnike sa odličnim znanjem njemačkog jezika u govoru i pismu. Prijavu možete izvršiti putem linka, najkasnije do 10. srpnja.

– Programeri su traženo zanimanje, posebice u zemljama Europske unije. Više informacija o oglasu za Java developera možete pronaći ovdje.

– Želite raditi u Skandinaviji? Tvrtka iz Norveške traži tesare s 5 godina iskustva, a prijaviti se možete do 3.07 putem linka.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.