Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Amazon, Apple i Microsoft zainteresirani za startupove koji su otišli na sajam CES uz snažnu potporu Hrvatskog Telekoma

Generalno pokroviteljstvo Idea Knockouta, najvećeg i najuzbudljivijeg regionalnog natjecanja tehnoloških ideja koji organizira magazin Bug, dio je dugoročne strategije Hrvatskog Telekoma koji se etablira kao najveći startup akcelerator u Hrvatskoj.

Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji se nakon godine pauze fizički održava u Las Vegasu, predstavila su se četiri pobjednika Idea Knockouta: Sportreact, Codelab, Iron Bull i Orqa te startup Zuluhood koji je također zabljesnuo na najvećem regionalnom natjecanju novih ideja.

Aktualnom pobjedniku, startupu Sportreact odlazak u Las Vegas to je bila prilika za predstavljanje pred tehnološkim novinarima, investitorima i distributerima iz cijeloga svijeta te nagrada za pobjedu na Idea Knockoutu 2021., čiji je partner od prvog dana Hrvatski Telekom. Privukli su mnoštvo potencijalnih investitora uključujući Amazon.

Ostali su već iskoristili nagradu i na dijelu sajma pod nazivom Eureka Park uspješno su opet privukli pažnju potencijalnih investitora, od Applea do Microsofta ili po prvi put probijaju globalno tržište.

Iron Bull

CES se održao po pedeset peti put, a u današnjim uvjetima riječ je o najvećem svjetskom eventu i jednom od najeksponiranijih medijskih događaja na svijetu, stoga je izlaganje na ovom događaju bila vrijedna prilika za promociju hrvatskih inovativnih proizvoda. Hrvatski mladi poduzetnički timovi su jedni od 800 startupova iz cijelog svijeta koji su izlažu na Eureka Parku, za koji je apliciralo više od tri tisuće novih kompanija, no mjesta je bilo samo za najinovativnije.

Sportreact je Internet-of-Things uređaj namijenjen razvoju motoričkih i kognitivnih sposobnosti korisnika, namijenjen rekreativnim, ali i profesionalnim sportašima. Uređaj je povezan s mobilnom aplikacijom koja mjeri i analizira brojne parametre tijekom održavanja treninga. 

Codelab se predstavio elektronskom društvenom igrom Clockwork Briefcase. Riječ je o igri u kojoj je cilj deaktivirati lažni eksploziv skriven u kovčegu.

Iron Bull je indie-studio za razvoj visoko-realističnih robotiziranih modela tenkova s operacijskim mogućnostima stvarnog tenka, uključivši njihovo pokretanje, sposobnost ispaljivanja plastičnih projektila i sustav za detekciju primljenih projektila i oštećenja. Tenk je opremljen širokokutnom kamerom i kontroliraju ga dva igrača.

Orqa FPV. One su first-person-view (FPV) video-naočale za upravljanje utrkama dronova i drugim profesionalnim (industrijskim i civilnim) primjenama dronova.

Orqa

Zuluhood korisnicima donosi čitav niz inovacija sa željom da unaprijedi tržište sigurnosti doma. Zuluhood je organizator CES-a odabrao za jedan od deset najperspektivnijih startupova koji su se predstavili na sajmu.

Generalno pokroviteljstvo Idea Knockouta, najvećeg i najuzbudljivijeg regionalnog natjecanja tehnoloških ideja koji organizira magazin Bug, dio je dugoročne strategije Hrvatskog Telekoma koji se etablira kao najveći startup akcelerator u Hrvatskoj.

Pročitajte još:

Novosti

Prema provedenom istraživanju, većina proizvodnih poduzeća očekuje da će u razdoblju od deset godina biti barem 80 posto automatizirana, a mnoga očekuju barem dvostruki...

Poduzeća

Tvrtka Bellabeat, globalna tvrtka koja svoje poslovanje vodi iz Zagreba preko dva hrvatska poduzeća kćeri, a u kojoj je vodeći suosnivač i glavni izvršni...

Financije

Prema podacima servisa , u 2021. godini prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 7.188 kuna, što je 7%...

Poduzeća

MOL je danas potpisao niz ugovora s Grupom Lotos SA i PKN Orlenom koji pokrivaju prodaju i kupnju nekoliko elemenata portfelja. MOL preuzima 417...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.