Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Amerikanci očekuju daljnji “dramatičan razvoj” vojne suradnje s Rusijom

Američki ministar obrane Robert Gates doputovao je u ponedjeljak u službeni posjet Rusiji, od kojeg se očekuje da ublaži zabrinutost Moskve oko proturaketnog štita u Europi i pridonese proširenju suradnje oružanih snaga dviju velikih sila. Riječ je o četvrtom Gatesovu posjetu Rusiji i vjerojatno posljednjem na dužnosti ministra obrane, prije očekivanog odlaska u mirovinu ovoga ljeta, izvijestio je CNN…

Američki ministar obrane Robert Gates doputovao je u ponedjeljak u službeni posjet Rusiji, od kojeg se očekuje da ublaži zabrinutost Moskve oko proturaketnog štita u Europi i pridonese proširenju suradnje oružanih snaga dviju velikih sila. Riječ je o četvrtom Gatesovu posjetu Rusiji i vjerojatno posljednjem na dužnosti ministra obrane, prije očekivanog odlaska u mirovinu ovoga ljeta, izvijestio je CNN...

Gates će posjetiti St. Peterburg i Moskvu, gdje će s ruskim čelnicima razgovarati o nizu pitanja od zajedničkog interesa.

Sastanak s Medvedevom

U ponedjeljak će održati govor pitomcima Mornaričke akademije u St. Peterburgu i sastati se s ruskim ministrom obrane Anatolijem Serdjukovom, a u utorak će u Moskvi razgovarati s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevom.

Gates i Serdjukov razgovarat će o obrani od projektila u Europi, te o regionalnim i međunarodnim pitanjima, navodi ruska agencija RIA Novosti.

Rusija u Afganistanu znači “dramatičan razvoj” suradnje

Gates je uoči posjeta izjavio da suradnja Rusije u ratu u Afganistanu i potpora u Vijeću sigurnosti UN-a za rezolucije sa sankcijama protiv Sjeverne Koreje i Irana, naglašavaju dramatičan razvoj američko-ruske suradnje u posljednjih nekoliko godina.

Rusija je također bila suzdržana kod posljednjeg glasovanja Vijeća sigurnosti UN-a za vojnu intervenciju u Libiji, učinkovito omogućivši saveznički napad na snage pukovnika Moamera Gadafija i zaštitu libijskih civila.

Glasnogovornik Pentagona Geoff Morrell izjavio je u petak da se Gatesov posjet Rusiji odvija bez obzira na savezničku akciju u Libiji, jer je ministar u stalnoj vezi s Washingtonom i može “obavljati svoje dužnosti, bez obzira gdje je u svijetu”.

Napisao

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.