Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Uz aplikacije postanite još bolji!

Vrijeme koje provodite na telefonu obično smanjuje vašu produktivnost na poslu, ali ako ih upotpunite s pravim aplikacijama, mobilni i tableti mogu biti baš onaj vjetar u leđa koji je potreban vašoj karijeri.

Vrijeme koje provodite na telefonu obično smanjuje vašu produktivnost na poslu, ali ako ih upotpunite s pravim aplikacijama, mobilni i tableti mogu biti baš onaj vjetar u leđa koji je potreban vašoj karijeri.

Aplikacije su postale važni stvaratelji imidža poslovnih ljudi, koji ih koriste ne da bi gradili virtualnu sliku o sebi, već da bi zaista na najbolji način iskoristili svoje vrijeme i potencijale.

Ovo je devet besplatnih programa koji vam mogu olakšati i posao i život.

Mint – upravlja vašim budžetom

Mint vam pomaže da sve svoje financije vidite na jednom mjestu – kolika vam je plaća, ušteda, računi, stanje na kreditnoj kartici… Automatski se updateaju kako dođe do promjena u transakcijama, a alarm koji se aktivira kada je vrijeme za izmirenje računa čuvat će vas od opomena banke.

Aplikacija kategorizira vašu potrošnju u nekoliko kategorija, izračunava mjesečnu potrošnju za svaku i stvara vaš budžet, a kada se podijeli na dane do sljedeće plaće, bit će vam jasnije kolika treba biti vaša dnevna potrošnja. Pomoću nje možete i praviti financijske planove za putovanja, otplatu duga ili kupovinu. Može da se koristi i offline.

Mailtracker – tko me čita?

Ponekad to koliko ćete posla danas završiti ne ovisi od vas, već od drugih ljudi. Aplikacija Mailtracker je dodatak inboxu i gmailu, a služi za to da vam pokaže jeli onaj kome ste poslali poruku istu vidio, kada je i koliko puta otvorio mail. Pa neka vam kolega ponovno pokuša reći “kasno sam pregledao poštu”.

Refresh – vaša Endi

Sjećate se scene iz “Vrag nosi Pradu” kada Andy šapće Mirandi na uho tko su ti silni gosti na gala proslavi magazina, pa se ova pravi kako ih odlično poznaje? Ova aplikacija to radi za vas.

Ako imate važan sastanak s novim klijentom, želite ostaviti dobar dojam, a o njoj ili njemu ne znate baš ništa, aplikacija će s društvenih mreža brzo sakupiti sve javno dostupne podatke o toj osobi, a vama dati temu kojom ćete impresionirati sugovornika. Možete i sami napraviti podsjetnik o toj osobi i tako se pripremiti za sljedeći susret.

Habit tracker – naprijed dobre navike

Ima onih dana na poslu kada se niste ni osvrnuli, a osam sati je protutnjalo. Cijeli radni tjedan nikako da se sjetite bekapirati svoje dokumente, da konzultirati se s kolegom ili ugovoriti novi projekt. Ova aplikacija pomaže vam da razvijate one navike koje su za vas dobre.

Za vrijeme posla podsjeća vas da pijete više vode, sjedite uspravno, pravite pauzu svakih nekoliko sati, dok vas nakon radnog vremena podsjeća na one navike koje ste obećali njegovati – bilo da su to trening, osam sati sna ili aktivnost na društvenim mrežama.

Hours – evo što vam troši vrijeme

Ovo je aplikacija za ljude koji tijekom radnog dana imaju milijun zadataka. Pomoću Hours saznat ćete na što točno najviše trošite vremena i je li vaša pažnja pravilno raspoređena. Ako vam najviše sati oduzimaju poslovi koji nisu bitni za vaše karijerne ciljeve, vrijeme je za reorganizaciju.

Cisco WebEx Meetings – i park je sala za konferencije

Oni koji imaju mnogo sastanaka, a istovremeno često putuju ili borave van firme, nerijetko koriste ovu aplikaciju da pristupe željenoj web konferenciji, ali i da proslijede ili prime file, da komentiraju prezentaciju ili podatke iz excel tabele u realnom vremenu, dok sve vrijeme pričaju sa svojim kolegama. Besplatna verzija Cisco WebEx Meeting ograničava se na troje ljudi po sastanku.

CamCard – pune ruke vizit karti

Svi i dalje drugima dijele svoje vizit karte, ali tko to zaista i skuplja? Ovo je jedna u nizu aplikacija koja vam omogućava da vizit karte kojima ste nakon nekog važnog poslovnog događaja napunili džepove prebacite u elektronsko izdanje.

Kartica se slika, a CamCard sačuva najvažnije podatke u listu kontakta. Ove elektronske vizit karte onda možete i sami razmjenjivati. Postoje slične aplikacije s više opcija, ali nisu besplatne.

Evernote

Aplikacija koju skoro svako ima u svom telefonu, ali ne koristi. Evernote sprječava da ideje koje vam sinu dok letite avionom ne “odlete” kada se spustite na zemlju.

Služi da vam pomogne da se lakše organizirate, da isplanirate radni dan i bude svaštara u kojoj ćete bilježiti sve što vam padne na pamet. Podržava razne formate, te svoje poruke možete snimiti kao video, foto, u PDF-u itd.

Llama

Aplikacija koja vas izvlači iz neugodne situacije. LIama očitava lokacije na kojima se nalazite i na pojedinima, ako to želite, trenutačno gasi zvono. Tako se neće dogoditi da vam prodoran zvuk omiljene pjesme pokvari važan sastanak ili stvori neugodu na groblju, u crkvi ili sudnici. Također, ako aplikacija pročita da ste u kući ili u teretani, telefon može zvoniti jače. Neke slične su bolje, ali ova je besplatna.

Izvori: Manager.ba/Hocu.ba


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.