Appleov povijesni kvartal – prodaja iPhonea porasla 118 posto, dobit udvostručena

Appleov povijesni kvartal – prodaja iPhonea porasla 118 posto, dobit udvostručena

Appleova neto dobit u drugom fiskalnom tromjesečju porasla je na 5,99 milijardi dolara, ili 6,40 dolara po dionici, s prošlogodišnjih 3,07 milijardi dolara, odnosno 3,33 dolara po dionici. Prodaja Appleovih proizvoda porasla je za 83 posto, na 24,7 milijardi dolara. Takvi rezultati uvelike su nadmašili prognozu analitičara koji su očekivali 5,39 dolara dobiti po dionici.

“Prodali smo svaki proizvedeni iPad 2”

Kompanija je u drugom fiskalnom tromjesečju prodala 3,76 milijuna Mac uređaja, što je 28 posto više nego lani. Rast prodaje zabilježio je i iPhone, kojih je u tri mjeseca prodano 18,65 milijuna što predstavlja rast od nevjerojatnih 118 posto. Pad prodaje za 17 posto zabilježio je iPod, sa nešto više od 9 milijuna prodanih uređaja.

Zanimljivo, s 4,6 milijuna prodanih uređaja pad prodaje zabilježio je i iPad, no ne zbog nedostatka potražnje. Apple u proteklom kvartalu nije mogao zadovoljiti potražnju za tim uređajem.

– Prodali smo svaki iPad 2 koji smo proizveli – istaknuo je Appleov financijski direktor Peter Oppenheimer.

Iz kompanije ističu kako su uvjereni da će u aktualnom tromjesečju uspjeti zadovoljiti potražnju za najtraženijim tabletom u svijetu.

iPhone 5 stiže u rujnu – uz nešto jači procesor dizajn se neće previše mijenjati

Za vikend prodano 500.000 novih iPada 2 – Apple na tržištu bez konkurencije!

Podijeli

Odgovori

Top