Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Babić: Nakon 18. travnja odluka o štrajku! [VIDEO]

Predsjednik liječničkog sindikata smatra kako je jedino rješenje u situaciji – ništetni kolektivni ugovor.

Predsjednik liječničkog sindikata smatra kako je jedino rješenje u situaciji – ništetni kolektivni ugovor.

Predsjednik HLS-a Ivica Babić poručio je s konferencije za novinare, održane nakon pregovora u Ministarstvu, da im je sudjelovanje na pregovorima bilo uvjetovano potpisivanjem kolektivnog ugovora, koji liječnici nisu i neće potpisati.

Također tvrdi da je ponuđeno rješenje protuzakonito jer dežurstvo koje se plaća kao paušal u Hrvatskoj, kao članici Europske unije, više ne može postojati. Zanemareno je i pitanje pripravnosti, ističe Babić.

[infopunkt 7929 2]

Po njemu, jedino rješenje je ništetni kolektivni ugovor koji je bio sukladan zakonu i bio u interesu radnika, a čija bi primjena, po izračunu HUP-a, stajala sustav dodatnih 70 milijuna kuna.

Dva sindikata koja su pristupila kolektivnom pregovaranju ocijenio je nekompetentnima da zastupaju interese liječnika, a upitan za dopis liječničkog zbora i komore, rekao je kako je HLS jedini mjerodavan zastupati interese struke u kolektivnom pregovaranju.

Podsjetio je kako je liječnički štrajk u mirovanju do 18. travnja, nakon čega će se odlučivati o daljnjim sindikalnim aktivnostima.

HLS je na konferenciji oštro reagirao na opomenu pred otkaz o radu koja je proteklih dana uručena predsjedniku Hrvatske udruge bolničkih liječnika i sindikalnom povjereniku u KBC-u Zagreb Trpimiru Goloži.

“Osuđujemo represivno ponašanje sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb Zlatka Giljevića. Ono što se sada događa liječnicima istovjetno je onome što se događalo hrvatskim intelektualcima ’71. Onemogućava nam se sloboda govora i onemogućuje bilo kakva javna rasprava po bilo kakvoj osnovi. Ovo izuzetno zaoštrava konflikt liječnika i aktualne vlasti”, rekao je Babić.

Spremni smo pozvati članstvo na građanski neposluh ako se nastavi sadašnje stanje, poručio je predsjednik HLS-a ne objasnivši, međutim, što bi “građanski neposluh” liječnika trebao značiti.

[infopunkt 7929 9]

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Exit intervju može biti odličan alat ako se radi na ispravan način i ako se nakon njega radi folow up.

Lifestyle

Ovo su tretmani koji će vas prema izboru vrhunskih wellness stručnjaka iz Terma Olimia najbolje regenerirati.

Lifestyle

Danas govorimo o snazi koju nema svatko, o snazi duha. Govorimo o mentalno jakim ljudima.

Lifestyle

Meetup je okupio više od 120 sudionika, a druženje startupaša u okviru networkinga produljilo se do iza ponoći.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.