Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bajs: Turizam je najžilaviji dio hrvatskoga gospodarstva

Ministar turizma Damir Bajs istaknuo je nakon sastanka s predstavnicima putničkih agencija da je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja na Mediteranu koje su u plusu, a to zahvaljuje “suncu koje je sjalo i u Španjolskoj i Turskoj, ali nešto jače u Hrvatskoj”. Ističe kako nam nijedan gost nije darovan te da su donosene mjere za turizam poput udruženog oglašavanja dale rezultata.

Ministar turizma Damir Bajs istaknuo je nakon sastanka s predstavnicima putničkih agencija da je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja na Mediteranu koje su u plusu, a to zahvaljuje "suncu koje je sjalo i u Španjolskoj i Turskoj, ali nešto jače u Hrvatskoj". Ističe kako nam nijedan gost nije darovan te da su donosene mjere za turizam poput udruženog oglašavanja dale rezultata.

Što se tiče noćenja, hrvatski turizam u plusu je za 0,2 posto, izvijestio je ministar turizma Damir Bajs nakon sastanka s predstavnicima putničkih agencija, koje pokrivaju 95 posto organiziranih dolazaka u Hrvatsku.

Ohrabruje izjava guvernera Rohatinskog

Ministar je istaknuo da je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja na Mediteranu koje su u plusu, a to zahvaljuje “suncu koje je sjalo i u Španjolskoj i Turskoj, ali nešto jače u Hrvatskoj”.

Ističe kako nam nijedan gost nije darovan te da su donosene mjere za turizam poput udruženog oglašavanja dale rezultata.

Kao ministar, Bajs je istaknuo da raspolaže samo podacima o noćenju, dolascima i odlascima gostiju te o broju zaposlenih u turizmu, a što se tiče prihoda, to prati Hrvatska narodna banka.

„Ohrabruje me izjava guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da turizam postiže dobre rezultate”, izjavio je. „Turizam je najžilaviji i najkonkurentniji dio hrvatskoga gospodarstva”, zaključuje Bajs.

Očekuje da će posezona u najmanju ruku biti ista kao i prošlogodišnja. „Hrvatski će turizam ovu godinu odigrati do kraja i tek 31. prosinca podcrtati godišnji rezultat”, rekao je ministar.

Uspješne, pravodobne i kvalitetne mjere

Najavljuje da bi do kraja listopada trebale bi biti spremne za objavu mjere za 2010. godinu koje je ministarstvo u suradnji s privatnim sektorom počelo usklađivati.

Ministar i predstavnici hrvatskih putničkih agencija nisu iznijeli moguće prijedloge tih mjera, ali naznačili su da bi mogle biti na tragu ovogodišnjih – koje su svi ocijenili uspješnima, pravodobnima i kvalitetnima.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.