Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bajs: Turizam je najžilaviji dio hrvatskoga gospodarstva

Ministar turizma Damir Bajs istaknuo je nakon sastanka s predstavnicima putničkih agencija da je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja na Mediteranu koje su u plusu, a to zahvaljuje “suncu koje je sjalo i u Španjolskoj i Turskoj, ali nešto jače u Hrvatskoj”. Ističe kako nam nijedan gost nije darovan te da su donosene mjere za turizam poput udruženog oglašavanja dale rezultata.

Ministar turizma Damir Bajs istaknuo je nakon sastanka s predstavnicima putničkih agencija da je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja na Mediteranu koje su u plusu, a to zahvaljuje "suncu koje je sjalo i u Španjolskoj i Turskoj, ali nešto jače u Hrvatskoj". Ističe kako nam nijedan gost nije darovan te da su donosene mjere za turizam poput udruženog oglašavanja dale rezultata.

Što se tiče noćenja, hrvatski turizam u plusu je za 0,2 posto, izvijestio je ministar turizma Damir Bajs nakon sastanka s predstavnicima putničkih agencija, koje pokrivaju 95 posto organiziranih dolazaka u Hrvatsku.

Ohrabruje izjava guvernera Rohatinskog

Ministar je istaknuo da je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja na Mediteranu koje su u plusu, a to zahvaljuje “suncu koje je sjalo i u Španjolskoj i Turskoj, ali nešto jače u Hrvatskoj”.

Ističe kako nam nijedan gost nije darovan te da su donosene mjere za turizam poput udruženog oglašavanja dale rezultata.

Kao ministar, Bajs je istaknuo da raspolaže samo podacima o noćenju, dolascima i odlascima gostiju te o broju zaposlenih u turizmu, a što se tiče prihoda, to prati Hrvatska narodna banka.

„Ohrabruje me izjava guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da turizam postiže dobre rezultate”, izjavio je. „Turizam je najžilaviji i najkonkurentniji dio hrvatskoga gospodarstva”, zaključuje Bajs.

Očekuje da će posezona u najmanju ruku biti ista kao i prošlogodišnja. „Hrvatski će turizam ovu godinu odigrati do kraja i tek 31. prosinca podcrtati godišnji rezultat”, rekao je ministar.

Uspješne, pravodobne i kvalitetne mjere

Najavljuje da bi do kraja listopada trebale bi biti spremne za objavu mjere za 2010. godinu koje je ministarstvo u suradnji s privatnim sektorom počelo usklađivati.

Ministar i predstavnici hrvatskih putničkih agencija nisu iznijeli moguće prijedloge tih mjera, ali naznačili su da bi mogle biti na tragu ovogodišnjih – koje su svi ocijenili uspješnima, pravodobnima i kvalitetnima.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Među zvučnim imenima i proslavljeni hrvatski tenisač s bogatim poslovnim iskustvom Mario Ančić.

Poduzeća

Gea Kariž je imenovana direktoricom Mastercarda u Hrvatskoj čime preuzima ulogu Cosmina Vladimirescua koji prelazi na poziciju generalnog direktora za Hrvatsku i Rumunjsku.

Lifestyle

Uz nju su nezamislive proslave, uz nju se obilježavaju važne obljetnice, uz nju se ljubi, ali i suze rone.

Novosti

Osam zemalja Srednje i istočne Europe usvojilo je 1437 zakona u 2022. godini, što je povećanje od 14% u usporedbi s razinama prije pandemije

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.