Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bandić: Grad Zagreb je prvak Europe [VIDEO]

Bandić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je Europski tjedan mobilnosti pokrenula Europska unija s ciljem da se jačaju zdravi stilovi života, a to znači što više pješačiti, voziti se biciklom i poticati javni prijevoz.

Bandić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je Europski tjedan mobilnosti pokrenula Europska unija s ciljem da se jačaju zdravi stilovi života, a to znači što više pješačiti, voziti se biciklom i poticati javni prijevoz.

U povodu početka Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna, danas je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisao prijavu i za ovogodišnje sudjelovanje Zagreba u tom Tjednu, a najavljeno je i niz događanja u Zagrebu tijekom Tjedna, s naglaskom na edukaciju, pogotovo djece.

Bandić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je Europski tjedan mobilnosti pokrenula Europska unija s ciljem da se jačaju zdravi stilovi života, a to znači što više pješačiti, voziti se biciklom i poticati javni prijevoz. Rekao je kako misli da su građani sve svjesniji, ali da to ovisi i o ljudima i svim udrugama koje im pomažu i od Gradske uprave te da i on svjedoči svojim stilom i načinom života, podsjetivši i da uvijek vozi bilcikl 22. rujna na Dan bez automobila.

[infopunkt 7165 2]

[infopunkt 7165 3]

Zahvalio je svima koji pomažu da se u Zagrebu promiču zdravi stilovi života, te posebno udrugama, posebice osoba s invaliditetom. “Zbog njih ovo sve skupa radimo, da čuvamo svoje dostojanstvo, poštivamo drugačije i vodimo računa o zapuštenima, zaboravljenima, osiromašenima i onima koji su trenutno u drugoj poziciji nego mi, a mi sutra možemo biti u toj poziciji da nam treba pomoć”, naglasio je.

Istaknuo je da je Grad Zagreb prvak Europe, kao prošlogodišnji pobjednik “Europskog tjedna mobilnosti” između više od 2500 gradova-sudionika. Ustvrdio je da su za to najzaslužniji građani. “Igramo ligu prvaka zadnjih par godina i ili smo prvi ili drugi i nikako da odemo na treće ili četvrto mjesto, mi smo uvijek u finalu, i to je na ponos i čast ovome gradu”, istaknuo je Bandić.

[infopunkt 7165 4]

Viktor Forjan iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zagrebačke istaknuo je kako je zadnjih deset godina u Zagrebu pojačan promet bicikala, a to prati i veliki broj izgrađenih biciklističkih staza.

Dodao je da mnogima smetaju bicikli, a prvom redu pješacima koji smatraju da su oni opasnost dok se kreću pločnikom te podsjetio da je na pločniku zabranjeno voziti bicikl. “Imamo bicikliste koji voze po pločniku, a sa većom izgrađenošću biciklističkih staza taj problem postaje sve manji”, rekao je i izrazio nadu da će se nastaviti ova tendencija izgradnje što većeg broja biciklističkih staza i osobito njihova povezivanja.

[infopunkt 7165 5]

Rekao je da se u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji broj bicikala povećava iz godine u godinu, a broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti se ove i prošle godine smanjio.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.