Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bandić i dalje vodi Zagreb.Ostojić: Vjerujte, trebat će nam jako, jako puno sreće

Veliko iznenađenje dogodilo se u Osijeku koji je pokazao palac dolje dosadašnjem gradonačelniku Krešimiru Bubalu iz redova HDSSB-a. Njegov protukandidat, kojeg podržava SDP i koalicija, Ivica Vrkić osvojio je 52,1 posto glasova.

Veliko iznenađenje dogodilo se u Osijeku koji je pokazao palac dolje dosadašnjem gradonačelniku Krešimiru Bubalu iz redova HDSSB-a. Njegov protukandidat, kojeg podržava SDP i koalicija, Ivica Vrkić osvojio je 52,1 posto glasova.

Više nema dileme, Zagrebom će i naredne četiri godine upravljati Milan Bandić. Prema prvim neslužbenim rezultatima aktualni gradonačelnik za sada dobiva 65,5 posto glasova. Toga je svjestan i Rajko Ostojić koji se obratio javnosti putem medija.

“Zagreb je odlučio, većina onih koji su izašli na izbore su odlučili da sve ostaje po starome, da ništa ne treba mijenjati. Indirektno i oni koji nisu izašli donijeli su odluku. Dopustite da Milanu Bandiću zaželim dobar, uspješan rad, zbog naših građana, djece, mojih zamjenika i sebe samoga. Vjerujte trebat će nam jako, jako puno sreće. I na kraju z, i, z. Zahvala, isprika i zamolba. Zahvala što ste izašli na izbore, zahvala onima koji su dali glas meni, kandidatkinjama i kandidatima koji su izašli na sučeljavanje i mojim suradnicima, zahvala medijima. Isprika ako sam u kampanji, ne daj Bože,  nekoga uvrijedio. Moja kampanja je bila čista, činjenična i opet bi je ponovio. Na kraju zamolba – gospodo izlazite na izbore jer u suprotnom netko drugi odlučuje za vas. Zamolba medijima da rade istraživačko novinarstvo i zamolba kandidatima – izađite na sučeljavanje, pa nije to tako strašno, branite svoje stavove, branite svoje programe.   

No, dok Zagreb ostaje u rukama Milana Bandića, čini se da je SDP do nogu potukao HDZ u ostalim gradovima. Naime, njihovi kandidati za gradonačelnika osvojili su Split, Vukovar i Osijek.

Tako je u Splitu SDP-ovac Ivo Baldasar osvojio 54,7 dok je njegov protukandidat HDZ-ovac Vjekoslav Ivanišević osvojio 42,6 posto glasova.

Bitka za Vukovar pripala je SDP-u. Aktualni gradonačelnik Željko Sabo osvojio je 53 posto glasova, a njegov protukandidat iz redova HDZ-a Ivan Penava 46 posto glasova.

Veliko iznenađenje dogodilo se u Osijeku koji je pokazao palac dolje dosadašnjem gradonačelniku Krešimiru Bubalu iz redova HDSSB-a.  Njegov protukandidat, kojeg podržava SDP i koalicija, Ivica Vrkić osvojio je 52,1 posto glasova.

Jednako veliko iznenađenje priredili su građani Siska koji su ovaj put, čini se, povjerenje dali kandidatkinji koalicije SDP-HNS, HSU Kristini Ikić koja osvaja 51,4 posto glasova. Dosadašnji gradonačelnik Dinko Pintarić dobiva 45,7 posto glasova. 

Riječani su sa više od 68 posto glasova dali još jedan mandat Vojku Obersnelu, dok je njegov protukandidat  Hrvoje Burić (HDZ) osvojio tek 29,5 posto glasova.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.