Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bandić: Ta je odluka ”od životne važnosti”!

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će sutra na zasjedanju Gradske skupštine grada Zagreba tražiti da usvoji odluku o prodaji stanova u vlasništvu Grada Zagreba, kao i rebalans gradskog proračuna vrijedan 85 milijuna kuna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će sutra na zasjedanju Gradske skupštine grada Zagreba tražiti da usvoji odluku o prodaji stanova u vlasništvu Grada Zagreba, kao i rebalans gradskog proračuna vrijedan 85 milijuna kuna.

Zagrebački gradonačelnik je na konferenciji za novinare ocijenio kako je odluka o prodaju gradskih stanova “od životne važnosti” dodavši da se odluka o prodaji gradskih stanova upućuje po hitnoj proceduri. To je prva faza sanacije Zagrebačkog holdinga, rekao je dodavši da je riječ o stanovima u naseljima Jelkovec-Sopnica. Istaknuo je da se to ranije nije moglo uraditi jer za takav potez nije imao ovlasti, a za što je optužio prethodni saziv Skupštine. Taj saziv je, ustvrdio je, donosio odluke koje su bile “neprovedive”.

Na upit novinara što je s legaliziranjem tih stanova, kao i s energetskim certifikatima koji su potrebni za prodaju stanova, odgovorila je Ines Bravić iz gradskog Ureda za imovinsko – pravne poslove i imovinu grada koja je naglasila da za prodaju stanova do 50 četvornih metara ne treba energetski certifikat, dok će se za ostale stanove to riješiti. Što se tiče uknjižbe u zemljišne knjige za stanove koji su stariji i tamo gdje se to neće moći grad će pokrenuti potrebnu proceduru i upis u zemljišne knjige.

Govoreći o rebalansu gradskog proračuna vrijednog 85 milijuna kuna pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je da je riječ o novcu većinom za nabavu školskih udžbenika osnovnih učenika škola, a ostatak će se rasporediti na 24 gradska ureda. Gradski proračun stabilan je i pod kontrolom te se idućem polugodištu očekuju i neki dodatni prihodi koji će malo i povećati prihode proračuna ne navodeći o kojim prihodima je riječ.

Veseli me iduća godina u kojoj vidi od 250 do 400 milijuna kuna više prihoda u proračunu Grada Zagreba, koje ćemo rasporediti od sanacije Holdinga do kapitalnih izdataka, naglasio je. Imamo probleme, a riječ je o općoj gospodarskoj krizi u zemlji te stanje u Holdingu koji je nerazumnim zaduživanjem u stanju u kakvom jest, ocijenio je Kojić.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.