Bespovratna sredstva Vlade i EU – kako ih najlakše dobiti?

Bespovratna sredstva Vlade i EU – kako ih najlakše dobiti?

Manje je onih koji su upućeni u dobivanje povoljnih kreditnih linija koje mogu ostvariti javljanjem na natječaj Fonda za razvoj i zapošljavanje. Uprava Fonda za razvoj i zapošljavanje donijela je Odluku o objavi Javnog natječaja za podnošenje zahtjeva za financiranje sredstvima Fonda za razvoj i zapošljavanje za 2010. godinu. Natječaj je objavljen 22. siječnja 2010. (NN 11/2010.).

Start up programi potiču gospodarstvo

Natječajem se pozivaju poduzetnici sa svojim poduzetničkim i start up programima, koja u svojim poslovnim idejama i programima predviđaju ulaganja u dugotrajnu imovinu i obrtna sredstava, a kumulativno ispunjavaju uvjete koji se temelje na tržišnoj konkurentnosti i povećavaju dodanu vrijednost i novozapošljavanje.

Banka predlaže korisnika kredita, a nakon odobrenja kreditnog zahtjeva od strane fonda, predloženi projekt će se financirati djelomično iz sredstava fonda – najviše do 55% traženog iznosa i djelomično iz sredstava banke – najmanje 20% traženog iznosa. Fond je zamišljen i koncipiran kao aktivni implementator razvojnih programa u gospodarstvu RH, koji počiva na dvije osnovne odrednice – održivom razvoju i ravnomjernom razvoju.

Kriteriji za financiranje

Natječaj traje dok se sredstva ne iskoriste. U 2009. g. Fond za razvoj i zapošljavanje otvorio je natječaj u sječnju, a već je krajem travnja zaključio je natječaj nakon što je na njega pristiglo ukupno 37 zahtjeva za kreditiranje.

Da bi projekt mogao dobiti financiranje moraju udovoljiti kriterijima i pravilnicima za financiranje sredstvima Fonda.

Podijeli

Odgovori

Top