Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Koje odlike krase uspješne poduzetnike?

Uspješni poduzetnici su strastveni, inovativni, zahtjevni i brižni. Pročitajte u čemu se krije tajna njihovih uspjeha.

Uspješni poduzetnici su strastveni, inovativni, zahtjevni i brižni. Pročitajte u čemu se krije tajna njihovih uspjeha. Damian Bazadona, osnivač digitalne marketinške agencije Situation Interactive portalu Inc. otkrio je koje su karakteristike uspješnog poduzetnika.

Okružuje sa s pametnim ljudima

Uspjeh velikog lidera nije slučajnost i najčešće nije rezultat samo njihovih sposobnosti. Neprestano se nalaze u društvu talentiranih i poduzetnih te znaju rasporediti i delegirati radne zadatke.

Traže odgovornost

Lideri u poduzetništvu nastoje procijeniti koliko je osoba odgovorna već pri inicijalnom kontaktu. Teška pitanja postavljaju unaprijed, razmišljaju o rizicima te tek tada donose odluku, imajući na umu osobu zaduženu za nadgledanje te tehnike mjerenja uspjeha ili neuspjeha.

Poznaju moć zahvalnosti

Pravi vođe znaju kakvu snagu ima jedno obično “hvala”, bez obzira na funkciju koju netko obnaša. Uspješne tvrtke nisu uspješne zato što im se “zalomilo”. Najčešće zahtijevaju dugo radno vrijeme i neprestano korištenje talenta na način da zaposlenike inspiriraju na emotivnoj razini.

Inspiriraju druge

Motivirajući lideri cijelim srcem vjeruju u ono što rade, bez obzira na izazove koji se pojavljuju. Njihova se strast može činiti pretjeranom, no prepoznaju potrebe svog tima i povjerenje koje on zauzvrat pruža.

Poštuju raspored

Cijene uloženo vrijeme, inzistiraju na rokovima i izradi rasporeda, a zauzvrat imate njihovu stopostotnu pozornost. Usredotočeni su i ništa im ne može omesti pozornost. Na sastancima ne koriste mobitele.

Traže pozitivnu energiju

Strastveni lideri nepopravljivo su optimistični. Iskreno vjeruju kako je sve moguće i okružuju se ljudima koji ih inspiriraju. Njihove frustracije na površinu će isplivati u slučaju nepredvidive blokade ili vala negativnosti. Za pesimizam nemaju vremena jer neuspjeh nije opcija.

Pročitajte još:

Edukacija

Uspješni hrvatski poduzetnici pravi su primjer dobrog liderstva!

Izdvojeno

Kada ste bili mali, vjerojatno ste točno znali što želite biti kad odrastete.

Izdvojeno

Prošla je godina za mnoge poduzetnice i poduzetnike bila poprilično izazovna. Suočili smo se s poreznim i inim izmjenama koje su mnogim poduzetnicama otežale...

Ljudski resursi

Kako motivirati zaposlene? Većina poslodavaca shvaća kako je sretan i motiviran zaposlenik ključ uspjeha svakog malog poduzeća.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.