Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Bespovratna sredstva za turistički nerazvijena područja

turizam

U cilju unapređenja proizvoda, stvaranja prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma i zemlje u cjelini, te obogaćivanja ponude u pred i posezoni, Hrvatska turistička zajednica je i u 2015. godini osigurala bespovratna sredstva za turistički nerazvijena područja putem programa potpora. Tako je na internet stranicama HTZ-a  objavien Javni poziv za kandidiranje programa za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima na koji se može prijaviti do 20. veljače 2015. godine, te Javni poziv za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima, otvoren do 27. veljače 2015.

Projekti, inicijative i događanja kojima će se odobriti potpora odabrat će se sukladno razrađenim kriterijima, dok će odluku o izboru i visini potpora donijeti Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice na prijedlog sukladnog Povjerenstva, javljaju iz HTZ-a.

Glavni ciljevi Javnog poziva za kandidiranje programa za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima jesu (besplatno) poduprijeti programe razvoja i unapređenja turističke ponude destinacije, stručnog usavršavanja i treninga, korištenja javne turističke infrastrukture te unapređenja djelovanja turističkih zajednica.

S druge, pak, strane, Javnim pozivom za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima daju se sredstva za poduzetničke i javne projekte na turistički nerazvijenim područjima. Cilj je, tvrde u HTZ-u, aktivirati neiskorištene turističke resurse i kreirati nove motive za dolazak turista na turistički nerazvijena područja, posebice u razdoblju pred i posezone. Također, namjera je obnoviti i izgraditi smještajne kapacitete i turističku infrastrukturu što bi dovelo i do razvoja gospodarske aktivnosti i povećanju zaposlenosti.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti...

Turizam

Kriza se odužila. Turizam je na koljenima, a s njime i oko 450 obiteljskih malih hotela koje očekuje još jedna neizvjesna sezona.

Lifestyle

Svi ljudi su više ili manje lijeni. Neki su ipak previše, i to se smatra ogromnom manom. Ali što ako to nije toliko loša...

Edukacija

Sigurno imate kolegice i kolege s kojima su odnosi sjajni i one s kojima vam odnosi nisu baš onakvi kakve priželjkujete.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.