Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Bliži se kraja natječaja za stipendije „Za žene u znanosti“

Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ raspisan je u listopadu ove godine, a kandidatkinje svoje prijave za natječaj mogu poslati Hrvatskom povjerenstvu za UNESCO do 29. studenog 2013.

Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ raspisan je u listopadu ove godine, a kandidatkinje svoje prijave za natječaj mogu poslati Hrvatskom povjerenstvu za UNESCO do 29. studenog 2013.

Do petka, 29. studenoga, traje natječaj za stipendije „Za žene u znanosti“ za 2014. godinu, kojim će Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L’Oreal ADRIA stipendirati četiri stipendistice sa stipendijama u iznosu od čak 5.000 eura. Izborno povjerenstvo programa „Za žene u znanosti“ sastavljeno je od akademika i eminentnih znanstvenika i profesora, na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom HAZU-a. Upravo oni će izabrati najbolje znanstvenice među kandidatkinjama do 35 godina koje su u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije na području prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja.

Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ izvodi se u organizaciji L’Oreal-a ADRIA i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture, a pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i uz potporu Rektorskog zbora Republike Hrvatske. U proteklih sedam godina nagrađeno je 26 hrvatskih mladih znanstvenica kojima je ova referenca priznanje u akademskim krugovima i nagrada za dosadašnji rad, a ovo je istovremeno i izvrstan način kako široj javnosti predstaviti značaj njihovog rada u znanstvenom svijetu.

Natječajno povjerenstvo koje će donijeti odluku o najboljim znanstvenicama u završnoj fazi izrade doktorske disertacije koje će biti nagrađene godišnjom stipendijom u iznosu od 5.000 €, ove godine je u sastavu: akademkinja Ivana Weygand Đurašević, prof. dr. sc. Krešimir Nemec, akademkinja Vida Demarin, prof. dr. sc. Ivan Vicković, akademik Vladimir Paar, dr. sc. Katica Biljaković, prof. dr. sc. Saša Zelenika, prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem.

Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ raspisan je u listopadu ove godine, a kandidatkinje svoje prijave za natječaj mogu poslati Hrvatskom povjerenstvu za UNESCO do 29. studenog 2013. na adresu Runjaninova 2, s naznakom „Za žene u znanosti“. Sve informacije dostupne su na službenoj stranici Ministarstva kulture: http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=9392

Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Na godišnjoj je razini BDP u prvom kvartalu 2023. rastao 2,8% uz umjeren rast svih ključnih elemenata te blagi realan pad uvoza. Još važnije,...

Ljudski resursi

Ako ste u potrazi za poslom, ne morate tražiti dalje!

Poduzeća

Coface je globalni lider u kreditnom osiguranju i upravljanju rizicima posljednjih 75 godina.

Ekonomija

Hrvatski inovatori napravili su u samo dvije godine digitalnu aplikaciju Master F&B, kojom su osvojili naklonost korisnika na obje strane, ugostitelje i posjetitelje kafića...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.